Značajna sredstva
60

Odobreno 500.000 KM za nabavku opreme za novu Osnovnu školu “Aneks”

Klix.ba
Sredstva u iznosu od 500.000 KM odobrena su iz Budžeta Kantona Sarajevo za nabavku opreme za novuizgrađenu školu “Aneks” na području Općine Novi Grad.

Novac je naveden u Aneksu V Sporazuma o sufinansiranju izgradnje objekta ove škole koji su danas potpisali ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, pomoćnik načelnika za finansije iz Novog Grada Emir Dedović i direktorica Zavoda za izgradnju Ljiljana Pelidija.

Kako je navedeno, sa izgradnjom ove škole započelo se 2013. godine, a planirano je da ona sa radom krene u novoj školskoj godini 2018/2019.

Novi objekt škole prostire se na 2.718 metara kvadratnih i u kojoj će svoje obrazovanje stjecati 720 učenika. Škola će imati sedam matičnih učionica za učenike od I do IV razreda i 13 za đake od V do IX razreda, stomatološku ambulantu, fiskulturnu salu sa pripadajućim prostorijama, biblioteku sa čitaonicom te prostor za cjelodnevni i produženi boravak kapaciteta 100 učenika, kao i sklonište.

Ukupna vrijednost izgradnje ovog školskog objekta iznosi 6.030.835 KM.