Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
zar se stranke trebaju finansirati iz budzeta ??? isključivo samofinansiranje od clanarine i donacija...pa da vidim koliko bi bili rasipni i u ostalom sto da ja svoje pare (porez) dajem za stranke ??? koja nebuloza
sve dok uredno primamo velike plate...nema potrebe da bilo sta radimo...vele uhljebi iz parlamenta...
Jedan mandat predsjedavajući pa zamjenik, pa opet predsjedavajući pa zamjenik, pa zamjenik pa presjedavajući , jednom dom naroda drugi put zastupnički dom, pa vijeće ministara pa parlamentarna skupština, pa predsjednik vlade pa zamjenik ,pa ministar , iste face 28 godina samo malo zgužvane.
@Sharaf imamo mi toliko tih pozicija I kad bi neko htio izaci ne moze
ye+em......ja......vama......svima......mater.......
Jeli to 9nas OSCE sto podržava Dodika i Covica I kriminal U BiH
Brate, razvukli su malo s tim pitanjem... Bilo je dovoljno samo: "Kad počinjete raditi?"
auuu nemojte ih za to pitati...tu su osjetljivi
Nas politicar ko Crno Gorci naprave par metar puta i tako do daljen. Oni dola samo na sijednice, kad trena povecati sebi prihode za ostaloih boli uho.
Umjesto Kada počinjete raditi na izmjenama Zakona o finansiranju stranaka? treba ih pitati samo Kada počinjete raditi ? A najbolje bi bilo da im se može reći Kada počnete raditi, počet vas i plaćati.
OSC - u muslim da ste se dzaba ovim sadasnjim obracali i pisali jer oni to svojom voljom nikad ukinuti nece.Valjda ste za ove 2 1/2 decenije migli i sami skontati da je u ovoj drzavi politika i politicke stranke najveci i najisplatniji biznis koji vuce sa sobom sve moguce privilegije i malverzacije. Ovdje jos jedino sa politikom i lopovlukom mozes bogat biti a propasti sa skolom i postenim radom.
Odgovor: NIKADA!!!
Osnovni izvor finansiranja stranaka, ostaje isti - namješteni tenderi. Ostalo je sporedno.
to dokle god su ovi kriminalci (sda hdz i snsd) na vlasti nikad nece biti izmjenjeno jer je njima budjetski (natodni) novac neophodan da opstaju a nsrod nek i dalje bude glup i nek i dalje glasa za ove kriminalce bit ce im jos gore a narod to voli da ga kriminalci gule
ODRON OD DRŽAVE
Ukinuti finansiranje a i odmah bi se i ukinule novopecene stranke Tako i treba
Toliko tacaka o kojim ce se raspravljati vjerovatno ce proci bez ijednog konkretnog zakljucka i rezultata. Sto se tice finansiranja stranaka - taj zakon se nikada nece izmijeniti jer glavonje nece sjeci granu na kojoj sjede. Nije pravedno ni normalno, ali sve im se moze dokle god narod suti.
Odgovor Parlamenta BiH: NIKAD!