Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"slucajno prolazeci pored osce-a dobili smo na uvid INSTRUKCIJU iz 2004.\"
UVEDIMO MATEMATIKU; FIZIKU; PRIRODU I DRUŠTVO MJESTO MOLITVE U CRKVE I DŽAMIJE!
U LAŽI SU KRATKE NOGE KAD ŽELITE OBMANUTI JAVNOST ONDA NE CITIRATE OVAJ DIO: - OSCE sugerira ministrima da iznađu alternativni predmet za Vjeronauku... ZBOG ČEGA OVO NEĆETE DA NAPIŠETE Ovo nije novinarstvo, ovo je sramota koja će biti u istoriji zabilježena kao duboka kriza novinarstva i pojedinaca koji, zarad sitnih interesa, otvoreno prešućuju, skrivaju istinu koja im je poznata i obmanjuju javnost SRAMOTA KOJA ĆE SE PAMTITI
Koji demagozi!!! Vjeronauka u demokratskom dijelu svijeta na koji se ministar poziva, kad mu taj dio svijeta godi, je potpuno u istom polozaju kao i trenutno kod nas što je. Eh, sad, oni koji mrze drugačije od sebe, a ovdje mislim na ministra i one koji ga podržavaju - nasilne teroroste ateiste, izmišljaju toplu vodu. Od svoje mržnje ne mogu vidjeti sta je u tom svijetu u koji se zaklinju. I nije ih ni stid zbog soje dvoličnosti - time se ponose?!
Pa šta OSCE? Ko je to OSCE? Jel oni donose zakone? Ko god da preporučuje kad nema veze sa zdravom pameti, jel to treba prihvatiti?
Pozdrav svima! Zivim u Svedskoj odakle upravo dolazi pomenuti gosp. Lars-Åke Ståhl koji je uputio prvobitno pismo ministrima obrazovanja. Cinjenica je da u Svedskoj odakle potice Lars-Åke vjeronauka je obavezan predmet tokom cijelog osnovnog obrazovanja i ocjenjuje se. Dakle ucenici koji ne zele pohadjati vjeronauku su prisiljeni to ciniti. Pri tome treba pomenuti da se proucavaju sve svjetske religije bez izuzetka. Religija kao predmet se cak izucava i tokom jednog perioda na gimnazijkom nivou i naravno ocjenjuje se. Ovo sve je istinito i govorim iz prve ruke jer moja djeca pohadjaju svedske skole. Pitanje se namece zbog cega doticni gospodin nije direktno prenio iskustva iz svoje domovine koja je clan europske porodice naroda?!
to je nakaradna politika- vi bi uvijek cekali nekog drugog. kreni od sebe, pa onda imas pravo popovati drugima. ministar je imao hrabrosti prvi krenuti u to. svaka mu cast. dok vi cekate ovog drugog, a drugi cekaju vas, svi zajedno cekate godoa.
OSCE rekao. LOOOOOL, bem ti ovakvu nakaradnu državu kad se stranci u sve mješaju
E kad se počne sprovoditi u distriktu i Republi Srpskoj i u Hercegovini, eto nek se sprovodi i kod nas. Ni prije, ni kasnije.
dragi INSAN, citaj malo. kako mozes zakljuciti da je to kontramuslimanska ideologija, kad fino pise da je isti dokument upucen i republici srpskoj i distriktu. sta ti to govori? ajde, zakljucuj malo, nemoj da ti ja ovdje referate pisem.
bravo, ministre! iskorijenimo diskriminaciju, korak po korak! (iako bi trebali u trcecem koraku, koliko kasnimo, al bolje ista, nego nista)
Nije samo to Ahmede, već su sada djeca iz Kantona Sarajevo koja su pohađala vjeronauku diskriminisana u odnosu na djecu u ostatku zemlje. Sad učeniku koji je pohđjao vjeronauk u Širokom ili Laktašima petica vrijedi, samo sarajevskoj djeci ne vrijedi. Gdje su tu pava djeteta, šta na to ima da kažu sve ove organizacije i helsinški komiteti.
Riječ je o političkoj ideologiji nekih Bošnjaka koji misle da su im Bošnjaci, zato što su muslimani, prepreka na putu njihove pune političke afirmacije. Oni bi da im se ti Bošnjaci, muslimani, sklone s puta, pa ako nece milom, onda moraju silom na način da ih se optuži za islamski terorizam i drugo što prija za uho domacim i stranim islamofobičarima. kao i oni koji prihvataju asimilaciju. A asimilacija izaziva osjecaj poniženja kod mene kao muslimana.
Kako je u zemljama šefova OSCE. Valjda bi ministar trebao prvenstveno da poštuje zakone BiH i da evenutalnu diksriminaciju po ovom pitanju riješi na zakonit način: uvođenjem alternativnog predmeta za one koji ne pohađaju vjeronauku. Ovako riješenje koje je dao ministar, osim što je nezakonito, nerješava problem sjedenja djece na hodniku dok su druga djeca na vjeronauci. Samo sada djeci koja pohađaju nastavu ocjene iz vjeronauke se ne broje. Osim toga netačno je da djeca zbog ocjena iz vjeronauke ostvaruju bolje prosjeke od druge djece. To bi bilo tačno samo kada bi svi dobijali petice. A ocjene su od 1 do 5 (naravno niko ne dobija 1, a nastavnici su uostalom plaćeni da djecu nauče, ne moraju za 5, ali za 2 svakako moraju).
Ne mogu se prestati smijati, krstaski pohod na BiH????a Al Neko se odselio sa pola familije po Njemackoj i drugdje, i djeca mu idu na vjeronauku. Ojjjj Bozeee.
E moj ministre! ili si ucjenjen ili kupljen, stolica ti slatka. Raduje me kraj svemu (a doci ce kraj, svima i svemu, ima u Boga dana). Nije stvar u vjeronauci, mnogo bitnije je mimo nje... Razumijete vi dobro na sta mislim, svi vi koji se borite da covjekova bude zadnja ali, ima u Boga dana kao sto rekoh. Molim Ga da vam pameti i uputu daa!
Zaustavite anarhiju u državi, na ulicama! Ljudi ginu svaki dan! Kao da živimo na Obali Slonovače a ne u BiH!