{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ormarići za 728 učenika škole "Ćamil Sijarić"

19.9.2014. u 12:12
19
3
Ormarići za 728 učenika škole "Ćamil Sijarić"
19
Općina Novi Grad Sarajevo finansijski je podržala projekat "Lakše torbe – sretnije djetinjstvo", koji se realizira u Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić” na Dobrinji s ciljem očuvanja zdravlja učenika.


Naime, u ovoj školi u toku je postavljanje ormarića za učenike od prvog do devetog razreda, u kojima će učenici moći ostaviti školski pribor, opremu i stvari koje nije potrebno svaki dan nositi kući. Na taj način smanjit će se težina školskih ruksaka, a samim tim djeca će biti rasterećena.

Učenici, posebno nižih razreda i njihovi roditelji suočavaju se sa problemom preteških đačkih torbi, zbog čega je zabilježen porast deformiteta kičmenog stuba kod djece. Kako bi doprinijeli zdravom odrastanju djece, menadžment škole “Ćamil Sijarić” u saradnji sa Općinom Novi Grad i roditeljima učenika krenuo je u realizaciju navedenog projekta.

“U realizaciju ovog projekta krenuli smo sa željom da našim učenicima olakšamo đačke torbe. Već su postavljeni ormarići za 24 odjeljenja, a ugradnja za preostalih sedam bit će završena narednih dana”, kazala je direktorica škole Jasmina Husić, ističući da će svaki učenik imati ormarić u koji će ostavljati stvari koje nije potrebno da nosi kući. Inače, školu pohađa 728 učenika raspoređenih u 31 odjeljenje.Direktorica Husić je istakla da će pored ovog projekta, zahvaljujući podršci Općine Novi Grad Sarajevo u ovoj godini biti zamijenjena kompletna vanjska stolarija u ovom školskom objektu.

Time će se, ističe Husić doprinijeti poboljšanju uštede energije, školske prostorije bit će lakše zagrijati, a škola će poprimiti i ljepši izgled.

Projekat će koštati 60.000 maraka, a zajednički ga finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Federalno ministarstvo prostornog uređenja sa po 30.000 maraka, saopćeno je iz Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: