{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ormarići za 728 učenika škole "Ćamil Sijarić"

19.9.2014. u 12:12
19
3
Ormarići za 728 učenika škole "Ćamil Sijarić"
19
Općina Novi Grad Sarajevo finansijski je podržala projekat "Lakše torbe – sretnije djetinjstvo", koji se realizira u Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić” na Dobrinji s ciljem očuvanja zdravlja učenika.


Naime, u ovoj školi u toku je postavljanje ormarića za učenike od prvog do devetog razreda, u kojima će učenici moći ostaviti školski pribor, opremu i stvari koje nije potrebno svaki dan nositi kući. Na taj način smanjit će se težina školskih ruksaka, a samim tim djeca će biti rasterećena.

Učenici, posebno nižih razreda i njihovi roditelji suočavaju se sa problemom preteških đačkih torbi, zbog čega je zabilježen porast deformiteta kičmenog stuba kod djece. Kako bi doprinijeli zdravom odrastanju djece, menadžment škole “Ćamil Sijarić” u saradnji sa Općinom Novi Grad i roditeljima učenika krenuo je u realizaciju navedenog projekta.

“U realizaciju ovog projekta krenuli smo sa željom da našim učenicima olakšamo đačke torbe. Već su postavljeni ormarići za 24 odjeljenja, a ugradnja za preostalih sedam bit će završena narednih dana”, kazala je direktorica škole Jasmina Husić, ističući da će svaki učenik imati ormarić u koji će ostavljati stvari koje nije potrebno da nosi kući. Inače, školu pohađa 728 učenika raspoređenih u 31 odjeljenje.Direktorica Husić je istakla da će pored ovog projekta, zahvaljujući podršci Općine Novi Grad Sarajevo u ovoj godini biti zamijenjena kompletna vanjska stolarija u ovom školskom objektu.

Time će se, ističe Husić doprinijeti poboljšanju uštede energije, školske prostorije bit će lakše zagrijati, a škola će poprimiti i ljepši izgled.

Projekat će koštati 60.000 maraka, a zajednički ga finansiraju Općina Novi Grad Sarajevo i Federalno ministarstvo prostornog uređenja sa po 30.000 maraka, saopćeno je iz Općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: