|

Novi prozori u školi "Ćamil Sijarić" na Dobrinji

Novi prozori u školi "Ćamil Sijarić" na Dobrinji
16
Klix.ba
17.11.2014. u 15:01
1
komentara
16

dijeljenja
Novi prozori u školi "Ćamil Sijarić" na Dobrinji
U Osnovnoj školi “Ćamil Sijarić” na Dobrinji završeni su radovi na zamjeni stare dotrajale stolarije novom PVC stolarijom sa termoizolacionim staklima.
Riječ je o projektu utopljavanja školskih objekata, koji su zajednički finansirali Općina Novi Grad Sarajevo i Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Vrijednost radova iznosi oko 60. 000 konvertibilnih maraka.

Nakon što je Općina Novi Grad Sarajevo krajem prošle godine u cijelosti finansirala i završila projekat rekonstrukcije sistema grijanja u ovoj obrazovnoj ustanovi, bilo je neophodno zamijeniti i stare drvene prozore, kako bi se postigla bolja energetska efikasnost i poboljšali uslovi za odvijanje nastavnog procesa.

Stolarija nije mijenjana od 1996. godine, kada je škola nakon ratnih razaranja obnovljena.

“Prozori su bili dotrajali, a veliki broj je bio zakovan, jer se nisu mogli zatvarati. Prošle godine smo sredstvima škole uspjeli zamijeniti prozore na deset učionica i ulazna vrata. Međutim, realizacijom ovog projekta u našoj školi sada je zamijenjena kompletna stolarija, tako da učenici i uposlenici škole borave u toplijim učionicama”, rekla je direktorica škole Jasmina Husić.

Time će se, ističe Husić doprinjeti poboljšanju uštede toplotne energije, školske prostorije bit će lakše zagrijati, a škola je poprimila i ljepši izgled.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...