{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radovi na dogradnji OŠ "Dobroševići" uskoro počinju

F
28.9.2014. u 14:11
143
4
Radovi na dogradnji OŠ "Dobroševići" uskoro počinju
143
Radovi na dogradnji OŠ "Dobroševići" uskoro počinju
Dogradnja Osnovne škole "Dobroševići" u Dobroševićima jedan je od prioritetnih projekata Općine Novi Grad Sarajevo, jer je u Dobroševićima evidentan konstantan rast broja učenika.
Općina Novi Grad Sarajevo raspisala je, 28. jula ove godine, javni poziv za izbor izvođača radova za dogradnju Osnovne škole "Dobroševići" u Dobroševićima, gdje se već dugi niz godina nastava odvija u otežanim uslovima zbog nedostatka školskog prostora.

Školu pohađa 95 učenika po jednom odjeljenju, a nastava se zbog nedostatka prostora odvija u dvije smjene i međusmjeni, tako da je bilo neophodno hitno krenuti u rješevanje ovog problema, rečeno je Agenciji Fena u Općini Novi Grad.

Radovi bi trebali početi nakon okončanja procedure javne nabavke, što će posebno obradovati nastavno osoblje, učenike, ali i njihove roditelje.

Projektom je predviđena izgradnja osam učionica, osam kabineta i jednog većeg prostora za više namjena.

Direktor Osnovne škole "Dobroševići" Zijah Ramović ističe da priča o dogradnji škole datira još od 2007. godine, ali da do sada nije ništa konkretno urađeno.

"Obradovan sam viješću da je Općina krenula u realizaciju ovog projekta i nadam se da će radovi ubrzo početi. Na početak realizacije projekta čeka se dugi niz godina. Nastavni proces za 572 učenika odvija se u šest učionica. Zbog nedostatka učioničkog i drugog prostora, slobodne aktivnosti se uglavnom odvijaju subotom", kazao je Agenciji Fena Ramović.

"JU OŠ 'Dobroševići' jedna je od rijetkih škola u Kantonu Sarajevo koja nema sportsku dvoranu. Nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja odvija se na otvorenom školskom igralištu, a u slučaju loših vremenskih prilika u uskim hodnicima škole", istakao je Ramović.

Sredstva neophodna za početak relizacije projekta dogradnje škole u Dobroševićima od oko 800.000 KM, u budžetskoj 2014. godini, osigurala je Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa Kantonom Sarajevo i firmom ARDH Al-Jazeera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: