Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrvatska glazba Mostar osnovana je 1889. godine, tj. u vrijeme kada su Hrvati i gro Bosnjaka Mostara bili jedno srce jedna dusa. Nazalost, usrani rat je to uvelike narusio, ali nije i srusio jer ljubav ce prezivjeti i nadzivjeti svaku mrznju i zlo. Zapamtite to i zivite neoptereceni i zatrovani onim losim iz proslosti jer nama je zivjeti i graditi smislen i razborit zivot zajedno, bez zidova i predrasuda, postujuci jedni druge, ali i sve druge ljude dobre volje. Mir i dobro!
@Croatinho Taj orkestar kao i gro srpskih i hrvatskih društava stvoreni su u jeku posrbljavanja i pohrvaćivanja bosanskih pravoslavaca i katolika. A prilikom pohrvaćivanja, pokatuličen je gro Bošnjaka Hercegovine, kao npr. Alilovići, Mustapići, Asanovići itd. Istina, treba živjeti u miru s drugima, ali treba imati na umu šta su u stanju uraditi.
@too Prekompleksno je to za 2-3 rijeci jer ne zelim da se stekne dojam da je ijedna religija losija ili bolja - ja postujem sve religije! I moji pretci su svojedobno bili presli na Islam, ali su potajno prakticirali Katolicanstvo (i vratili mu se po odlasku Turaka). Pitaj ljude u Podvelezju imaju li jos sanduk s crkvenim relikvijama koje su "privremeno sklonili dok Turci ne odu" uvjereni da ce se tada vratiti vjeri otaca, ali ipak nisu jer vrijeme daje svoj pecat svemu i neka je tako. Mir!
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ubrzo ce, insala, biti jedna muzicka/glazbena skola za citav grad pa ce opet stasati i Gradski orkestar! 🎸🎵🎺🎷🎻
Hajd nek se u Hrvatskoj osnuje drustvo Bosanske narodne muzike i nek hodaju Zagrebom i pjevaju. Pametnom je jedna dosta
Mostarci ,nisu vam bojovnici mogli naviriti na istocnu stranu 93 -ce a evo sada se sepure po mostu...
Kad bi neko kao Bosnjak donirao sedam instrumenata Hrvatskom glazbenom orkestru, onda bi on mozda postao Hrvatski glazbeni orkestar sa sedam bosnjackih instrumenata! 😵
Mostarce u Mostaru budi svjetlost. To je tako zapisano. 🌞 A nocu ih obasjava mjesecina 🌜
Jesu to ovi što su ga rušili?
@Timonipumba25 Nisu ali mozda nisu imali nista protiv.
U Sarajevu budi Gradski orkestar, u Zenici Orkestar Zeljezare, a u Mostaru Orkestar sa nacionalnim predznakom. Ako je "glazbeni" dovoljno smo kulturni i obrazovani da znamo da je i hrvatski.
A što su se Skutori jutros rano nadigli!!!!
Lijepa tradicija,nema sta. Rado bih zveknuo ovu na slici 16.
SAMO SU U FEDERACIJI OJADILI OVAJ NAROD. JER NACI JA JE BOLESNA OD OVI KLADIONICA. I NIKADA NISTA. U ALBANIJI SVE ZATVORENO A U BOSNI I HERCEGOVINI. NICU ISTO KO GLJIVE FOL MORA BITI OSKOLE 2klilometra I OD BOGOMOLLJA JA JEBEV VAM ZAKON I KOMPLET KO DONESE TAKVO NESTO
Ne bi drugacije na Stari most ni dosli. Sad ce otici kuci i pricati svojoj djeci kako izgleda. Nisam ironican, samo zalosno zakljucujem.
«Hrvatska glazba»!? Staje sad to? Muzika je oduvijek imala univerzalnu vrijednost. Bolesno! Inace, cin za pohvalu.
@Shinok Hrvatska glazba Mostar osnovana je 1889. godine, tj. u vrijeme kada su Hrvati i gro Bosnjaka Mostara bili jedno srce jedna dusa. Nazalost, usrani rat je to uvelike narusio, ali nije i srusio jer ljubav ce prezivjeti i nadzivjeti svaku mrznju i zlo. Zapamtite to i zivite neoptereceni i zatrovani onim losim iz proslosti jer nama je zivjeti i graditi smislen i razborit zivot zajedno, bez zidova i predrasuda, postujuci jedni druge, ali i sve druge ljude dobre volje. Mir i dobro!
Jel ovo sve rvata sto je ostalo u Hercegovini nasoj.Kako oni nas lijepo muzikom probude. Tako je hamali
Kad je sve u TALU SA DRAGANOM COVICEM. MILIONE IZVUKOSE IZ BOSNE. KLOSARI JEDNI. A ISPEKCIJA DODZE COVJEKU STO PRODAJE. PARADAJZ PO PIJACI I SVE MORA IMATI UREDNO. KARINE JEDNE. A NJIH NEKA NEK DERU OVU BAGRU