|

Orkestar Hrvatska glazba Mostar ranom zorom svirao na ulicama grada na Neretvi

Orkestar Hrvatska glazba Mostar ranom zorom svirao na ulicama grada na Neretvi
403
Piše: R. D.
1.5.2019. u 07:41
97
komentara
403

dijeljenja
1/18 Foto: R. D./Klix.ba
2/18 Miro Šimunović (Foto: R. D./Klix.ba)
3/18 Martina Komadina (Foto: R. D./Klix.ba)
4/18 Foto: R. D./Klix.ba
5/18 Foto: R. D./Klix.ba
6/18 Foto: R. D./Klix.ba
7/18 Foto: R. D./Klix.ba
8/18 Foto: R. D./Klix.ba
9/18 Foto: R. D./Klix.ba
10/18 Foto: R. D./Klix.ba
11/18 Foto: R. D./Klix.ba
12/18 Foto: R. D./Klix.ba
13/18 Foto: R. D./Klix.ba
14/18 Foto: R. D./Klix.ba
15/18 Foto: R. D./Klix.ba
16/18 Foto: R. D./Klix.ba
17/18 Foto: R. D./Klix.ba
18/18 Foto: R. D./Klix.ba
Kao i svake godine prvomajskom budnicom počelo je obilježavanje praznika rada u Mostaru. Orkestar Hrvatska glazba Mostar 22. godinu zaredom prošao je cijelim gradom i zvonkim glasom limene muzike probudio je Mostarce prvog dana maja.
Miro Šimunović, voditelj Hrvatske glazbe Mostar, kaže kako ponajviše zahvaljujući njihovom entuzijazmu opstaje ova tradicija.

"Svake godine imamo sreću da nas vrijeme posluži. Možda samo dva ili tri puta nije bilo tako, pa smo nastupali ovdje ispred Kosače. Znalo je biti nastupa i sa mažoretkinjama, ali i ovako solo. Bilo kako bilo, grad budimo svake godine", kazao je Šimunović.

Kaže kako su svake godine sjajno prihvaćeni od građana, kako ljudi aplaudiraju s prozora i balkona, a u to smo se mogli uvjeriti i ove godine.


"Sedamdeseta je godina meni. ali i dalje nastupam. Rođen sam u prvom poluvremenu postojanja Hrvatske glazbe Mostar koja je osnovana 1889. godine. Tradicionalno kad prolazimo pored restorana "Hladovina", kod Stupca, bi stajali i odsvirali jednu kompoziciju", izjavio je.

Saksofonistica Martina Komadina kaže kako je sjajan osjećaj buduti Mostarce jednom godišnje te kako niko od svirača ne ide nakon budnice kući na spavanje.

"Pokrene nas neki adrenalin. reakcije su uglavnom pozitivne. Nekad je bilo i manje ugodnih iskustava. Sviramo standardne koračnice i neke zabavne pjesme", kazala je Komadina.

Povorka traje obično sat i po, a krenula je s Rondoa, ispred Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače. Svirači su zatim išli ulicom Kneza Mihajla Viševića Humskog, poznatijom kao Liska, onda su kod "Doma zdravlja" skrenuli prema Starom gradu.

Na Starom mostu duže su se zadržali, odsvirali jednu od najljepših kompozicija, a zatim preko Titove ulice došli do Razvitka.

Preko Musale i Šantićeve ulice vesela kolona praćena pogledima tek razbuđenih sugrađana je stigla do ulice Dr. Ante Starčevića. Slijedila je ulica Kralja Tomislava (Avenija), onda Avenijom do križanja s ulicom Kardinala Stepinca (Katedrala) i natrag na polaznu tačku - Rondo.

Mostarci će, bar oni kojima je danas neradni dan, obilježiti Međunarodni praznik rada na tradicionalnim izletištima van grada, a veći broj njihovih sugrađana ovaj produženi vikend boravi na nekoj od destinacija na Jadranu.
Prijavi grešku


Komentari (97)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...