Predstavljen program i planovi
9

Općinski odbor SDP BiH Visoko održao centralni skup

Klix.ba
SDP Visoko u petak je održao centralni predizborni skup na kojem je predstavio svoje kandidate za Općinsko vijeće i kandidata za načelnika Ramiza Brkića.
Pored kandidata za načelnika, prisutnima su se obratili i kandidati za OV Viskoko Husein Ismić, Elma Šehović, Dejan Ščepanović i nosilac liste Muhamed Husić. Pred velikim brojem građana Visokog, poneseni sjajnom atmosferom, kandidati SDP-a Visoko, govorili su o svojim programima, stavovima i planovima za Visoko.

Kako je saopćeno iz ove stranke, Brkić je prisutnima poručio da SDP nudi program moderne lokalne samouprave, sposobne da se brine o potrebama svojih građana, sigurnost, solidarnost, prosperitet, znanje i poštenje kao vrijednosti javnog i političkog djelovanja, te razvoj na teritoriji cijele općine Visoko.

“Izađite na izbore i glasajte za SDP, a mi vam obećavamo solidarnost i perspektivu i na tome ćemo raditi predano, jer kandidati za Općinsko vijeće i ja kao kandidat za načelnika to vam možemo obećati! Ja vas molim da budete savjesni građani i ne dozvolite da svoj glas date nekome ko će biti smijenjen odlukom CIK-a ili nekome ko će biti izveden iz zgrade Općine pod policijskom pratnjom”, istakao je Brkić.

U svom obraćanju nosilac liste Muhamed Husić je kazao: “U razgovoru s našim građanima, na pitanje o pobjedi Ramiza Brkića, kažu mi da je pošten i dobar čovjek, ali nije poznat! Nije poznat jer je direktor najstarije škole u Visokom! Nije poznat jer je uzoran otac, suprug, uzoran građanin, pravičan i pošten! Nije poznat zato što ne izlazi u dnevnim novinama u rubrikama o kriminalu! Nije poznat zato što je sve što je nenormalno u ovom gradu postalo normalno.”

Na skupu su se obratili i dali svoju podršku kandidatima generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Svetozar Pudarić, šef Izbornog štaba SDP BiH Marin Ivanišević i predsjednik SDP Visoko Faruk Salčinović.

Nikšić je u svom obraćanju kazao da je Socijaldemokratska partija pokazala ovim skupom da podrška glasača u Visokom neće zakazati, i da će Visoko uz SDP krenuti naprijed!