BiH
1

Održan centralni skup SDP-a u Varešu

FENA
Centralni skup SDP-a Vareš, na kojem su građanima predstavljeni SDP-ovi kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelnika te općine Nijaz Žutić, održan je sinoć u Varešu.
Pred više stotina građana svih generacija svoje osvrte na dosadašnju vlast, na trenutnu političku situaciju u općini i na nivou BiH u svojim obraćanjima dali su generalni sekretar SDP-a BiH Nermin Nikšić, predsjednik Glavnog odbora Svetozar Pudarić, šef kantonalnog izbornog štaba Fikret Plevljak i šef Izbornog štaba SDP-a BiH Marin Ivanišević. U ime kandidata prisutnima su se obratili nosilac liste SDP-a Vareš Zdravko Barkić, aktuelni načelnik općine Vareš Hamdo Fatić i kandidat za načelnika općine Vareš Nijaz Žutić.

Trenutni načelnik općine Vareš Hamdo Fatić u obraćanju Varešanima govorio je o svom dvanaestogodišnjem mandatu kao načelnika ove općine, kao i o projektima koji su do sada realizirani i o projektima koji su u procesu realizacije. Također je istakao da vjeruje kako će Nijaz Žutić biti dobar načelnik Vareša s kojim će ta općina imati kontinuitet razvoja.

Nijaz Žutić je u svom obraćanju istakao da je spreman uraditi sve što je moguće u interesu općine Vareš i da ima detaljno spreman program s kojim će Vareš krenuti naprijed, saopćio je Centar za informisanje SDP-a BiH.

Skupu se obratio i nosilac liste za OV Vareš Zdravko Barkić, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što je na čelu mladih, perspektivnih i školovanih ljudi, koji se nalaze na listi SDP-a za OV Vareš. Kao lokalni patriot, naglasio je da je spreman uložiti sav svoj trud da se Varešu vrati stari sjaj.

U svojim obraćanjima Marin Ivanišević i Svetozar Pudarić su istakli važnost multietičnosti i etničkoj raznolikosti Vareša te pozvali sve prisutne da svoje najbliže pozovu da izađu na izbore i podrže SDP-ove kandidate u Varešu, dok je Fikret Plevljak ovom prilikom govorio o važnosti saradnje budućeg načelnika Vareša Nijaza Žutića s Vladom ZDK s njim kao premijerom.

Nermin Nikšić je u svojoj podršci SDP-ovim kandidatima naglasio i da je SDP najzdravija politička opcija koja u BiH nema alternativu, te da je bitno da u Varešu pobijedi SDP kako bi i ova općina zajedno s drugim općinama koje imaju načelnike i vijećnike iz SDP-a išla naprijed.

Po završetku skupa kandidati SDP-a Vareš i gosti pozvali su prisutne da izađu na izbore i svoje povjerenje daju kandidatima SDP-a.