{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Stari Grad: Sedam porodica uselit će u nove stanove

23.11.2015. u 13:47
0
15
Općina Stari Grad: Sedam porodica uselit će u nove stanove
0
Izgradnja zgrade za socijalno stanovanje u ulici Čadordžina u sarajevskoj općini Stari Grad bit će završena do kraja godine. Postavljena je fasada, a trenutno se rade unutrašnji radovi.
U međuvremenu, Komisija za izbor korisnika projekta "Sistem socijalnog stanovanja SHS" izabrala je sedam porodica iz Starog Grada koje će se useliti u nove stanove. Radi se o porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, imaju neriješeno stambeno pitanje, Općina im plaća sekundarni smještaj, korisnici su stalne novčane pomoći, samohrani roditelji, invalidi, bez primanja itd.

Svi kriteriji su bodovani, a tročlana Komisija izabrala je sedam porodica sa najvećim brojem bodova, koje će zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Općine Stari Grad i Humanitarne organizacije Hilfswerk Austria, useliti u nove stanove.

Općina Stari Grad je za ovaj projekat osigurala lokaciju, izradila projektnu dokumentaciju i obezbijedila infrastrukturu, te sredstva u iznosu od 100.000 KM, dok je Evropska unije projekat finansirala sa 370.000 KM, a implementator je Hilfswerk Austria.

Nijedna porodica koja se useli u stanove neće moći dobiti stanarsko pravo jer su stanovi predviđeni za porodice dok su u stanju socijalne potrebe.

Izabrani korisnici stanova su: Alisa Kavaz, Alma Mačugan, Anela Kadić, Rifat Lilić, Fadila Imeri, Husnija Kapo i Dženana Sokolović. Kompletna lista korisnika socijalnog stanovanja u Starom Gradu, na lokalitetu Čadordžina, može se pogledati na općinskoj web stranici www.starigrad.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: