|

Općina Stari Grad: Sedam porodica uselit će u nove stanove

Općina Stari Grad: Sedam porodica uselit će u nove stanove
0
Klix.ba
23.11.2015. u 13:47
15
komentara
0

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
Izgradnja zgrade za socijalno stanovanje u ulici Čadordžina u sarajevskoj općini Stari Grad bit će završena do kraja godine. Postavljena je fasada, a trenutno se rade unutrašnji radovi.
U međuvremenu, Komisija za izbor korisnika projekta "Sistem socijalnog stanovanja SHS" izabrala je sedam porodica iz Starog Grada koje će se useliti u nove stanove. Radi se o porodicama koje su u stanju socijalne potrebe, imaju neriješeno stambeno pitanje, Općina im plaća sekundarni smještaj, korisnici su stalne novčane pomoći, samohrani roditelji, invalidi, bez primanja itd.

Svi kriteriji su bodovani, a tročlana Komisija izabrala je sedam porodica sa najvećim brojem bodova, koje će zahvaljujući sredstvima Evropske unije, Općine Stari Grad i Humanitarne organizacije Hilfswerk Austria, useliti u nove stanove.

Općina Stari Grad je za ovaj projekat osigurala lokaciju, izradila projektnu dokumentaciju i obezbijedila infrastrukturu, te sredstva u iznosu od 100.000 KM, dok je Evropska unije projekat finansirala sa 370.000 KM, a implementator je Hilfswerk Austria.

Nijedna porodica koja se useli u stanove neće moći dobiti stanarsko pravo jer su stanovi predviđeni za porodice dok su u stanju socijalne potrebe.

Izabrani korisnici stanova su: Alisa Kavaz, Alma Mačugan, Anela Kadić, Rifat Lilić, Fadila Imeri, Husnija Kapo i Dženana Sokolović. Kompletna lista korisnika socijalnog stanovanja u Starom Gradu, na lokalitetu Čadordžina, može se pogledati na općinskoj web stranici www.starigrad.ba.
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...