{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Općina Novi Grad priredila prijem za djecu šehida i poginulih boraca Armije RBiH

Klix.ba
25.9.2015. u 15:25
111
13
Općina Novi Grad priredila prijem za djecu šehida i poginulih boraca Armije RBiH
111
U povodu Kurban-bajrama u Općini Novi Grad Sarajevo upriličen je prijem za 40 djece šehida i poginulih boraca Armije Republike Bosne i Hercegovine s područja Općine.
Tim povodom djevojkama i mladićima uručena je simbolična pomoć u iznosu od po 100 konvertibilnih maraka.

Hedije su uručili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, Tajib Delalić, pomoćnik načelnika za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo i Emina Viteškić, predsjedanica Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Općine Novi Grad, koji su prisutnima uputili bajramske čestitke i poželjeli uspjeh u budućem životu.

Iz Općine Novi Grad ističu da na ovaj način Općina nastoji da na simboličan način iskaže poštovanje prema onima koji su u odbranu naše države dali ono najvažnije, svoje živote.

Kako je kazao Tajib Delalić ova lokalna zajednica povodom svih praznika priređuje prijeme za članove porodica i vodi računa o svima koji su iz boračke populacije.

"Općina Novi Grad svake godine na osnovu spiska koji nam dostavi Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć za djecu šehida i poginulih boraca. Ove godine smo prvi dan Kurban-bajrama priredili prijem te djece i dodjelili im jednu vrstu pomoći", rekao je Tajib Delalić.

Dodao je da Općina Novi Grad u zadnje dvije godine iz budžeta godišnje izdvaja 100.000 KM za dodjelu jednokratne novčane pomoći pripadnicima boračkih populacija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: