{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Općini Stari Grad podjela hedija u povodu Kurban-bajrama

F
22.9.2015. u 13:46
0
7
U Općini Stari Grad podjela hedija u povodu Kurban-bajrama
0
U Općini Stari Grad podjela hedija u povodu Kurban-bajrama
Tradicionalna podjela bajramskih hedija porodicama šehida i poginulih boraca te nezaposlenim ratnim vojnim invalidima i demobiliziranim borcima upriličena je danas u prostorijama sarajevske Općine Stari Grad.
Hedijama u iznosu od 100 KM, koje je osigurala Općina Stari Grad, darovano je 100 šehidskih i porodica poginulih boraca, 50 nezaposlenih ratnih vojnih invalida i 25 nezaposlenih demobiliziranih boraca.

Dobrodošlicu sudionicima ovog skupa/druženja iskazao je pomoćnik općinskog načelnika za civilnu zaštitu Sakib Avdibegović, istaknuvši da Općina Stari Grad u sklopu obilježavanja državnih i vjerskih praznika izuzetnu pažnju poklanja najzaslužnijim građanima - pripadnicima boračke populacije.

Posebna briga i dug prema boračkoj populaciji su, kako je kazao, "ugrađeni" i potcrtani i u općinskom Statutu, a ogledaju se u različitim vidovima kao što su stipendije djeci boračke populacije, jednokratne novčane pomoći, pomoć pri organiziranju ljetovanja, pomoć boračkim udruženjima...

Avdibegović je naglasio da će Općina Stari Grad, iako limitirana skromnim budžetom, i ubuduće nastaviti s ovim aktivnostima te uputio čestitke u povodu Kurban-bajrama u osobno i uime općinskog načelnika, Općinskog vijeća i svih općinskih službi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: