BiH
25

U Općini Centar tradicionalni prijem za šehidske porodice

FENA
U povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u Općini Centar Sarajevo danas je upriličen tradicionalni prijem za 20 šehidskih porodica čiji su članovi poginuli kao pripadnici Armije RBiH.

Prijemu su prisustvovali predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Nedžad Ajnadžić, dopredsjedavajući Vijeća Slaven Kovačević, vijećnici Zora Ostojić, Suvad Kerla, Dževad Topić i Amer Kapo, sekretar općinskog organa uprave Jasna Beba i savjetnici Mustafa Resić i Haris Vlajčić.

Zaželjevši, u ime općinskog načelnika Dževada Bećirevića i Općinskog vijeća, dobrodošlicu članovima šehidskih porodica i uputivši čestitke u povodu predstojećeg Bajrama, predsjedavajući Ajnadžić je naglasio da je ovo tradicionalno druženje predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Općine Centar sa članovima porodica poginulih branitelja.

"Danas odajemo dužnu poštovanje vašim najmilijim koji su dali svoj život braneći državu Bosnu i Hercegovinu. Naša je obaveza da svakodnevno mislimo na njih i njihove porodice. Nadam se da će doći vrijeme kada ćemo porodicama moći puno više pružiti. Današnje druženje je naša časna namjera da se vidimo sa vama i da vam uručimo simbolične novčane donacije kao znak pažnje i sjećanja na vaše poginule članove koje vam niko ne može nadoknaditi", kazao je Ajnadžić u svom obraćanju.

Na kraju druženja, članovima šehidskih porodica uručene su simbolične jednokratne donacije Općine u iznosu od po 100 KM.

Tu vrstu pomoći dobili su: Šefika Aljukić, Đula Biber, Nura Čolo, Vahida Ćutuk, Munevera Drugovac, Safija Džemidžić, Šemsa Hadžović, Arzija Hafizović - Hodžić, Arsenija Hasanbegović, Fatima Helač, Selvedina Hodžić, Emina Kožljak, Vasvija Kurtović, Muhamed Mlinarić, Anela Pandžić - Bošnjak, Emina Pandžić, Ramiza Rahić, Vahida Serhatlić, Mediha Sultanović i Samija Talović.

Prijemu su također prisustvovali predstavnici općinskog Udruženja šehidskih i porodica poginulih boraca i Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja, saopćeno je iz Općine Centar.