BiH
2

Općina Centar: Novčana pomoć za 20 članova Udruženja porodica šehida i poginulih boraca

Klix.ba
U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar 15. jula 2015. godine su predsjedavajući Općinskog vijeća Centar doc. dr. Nedžad Ajnadžić i predsjednik Komisije Općinskog vijeća za boračka pitanja Dževad Topić uručili jednokratne novčane donacije članovima šehidskih porodica.

"Drago nam je što su ovdje sa nama predstavnici Općine Centar sa kojom imamo odličnu saradnju i koja pruža podršku projektima našeg udruženja. Uoči nastupajućeg Ramazanskog bajrama danas je 20 članova porodica šehida slabijeg imovnog stanja dobilo jednokratnu novčanu pomoć u iznosima od 150 do 300 KM. Među njima je i pet teško pokretnih članova našeg udruženja kojima smo ovu pomoć uručili na njihovim kućnim adresama", izjavila je Ramiza Šejto, predsjednica Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar i dodala da povodom vjerskih praznika ovakvu vrstu pomoći dobivaju i članovi Udruženja koji su pripadnici drugih konfesija.

Ovom prilikom Šejto je navela da od 2.370 članova njihovog udruženja 96 dolazi iz porodica poginulih pripadnika MUP-a RBiH tokom proteklog rata.