BiH
60

Općina Centar izdvojila 30 hiljada KM za uređenje vrtića

Klix.ba
Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar
U ovogodišnjem budžetu Općina Centar izdvojila je iznos od 30 hiljada KM za potrebe Javne ustanove "Djeca Sarajeva" čime je nastavljena dugogodišnja briga Općine za unapređenje uslova rada u vrtićima kako bi djeca i uposleni u predškolskom obrazovanju imali što bolje uslove za rad, saopćeno je iz Općine Centar.

Tim povodom su u Općini Centar načelnik Dževad Bećirević i v.d. direktorica JU "Djeca Sarajeva" Jasmina Čongo potpisali protokol kojim Općina Centar izdvaja navedena sredstva za zamjenu dotrajale vanjske stolarije na objektu vrtića "Višnjik" u iznosu od 25 hiljada KM, te za uređenje dvorišta vrtića "Skenderija" u iznosu od pet hiljada KM.

Čongo je istakla da Općina Centar, iako nema nadležnosti nad predškolskim obrazovanjem, konstantno izdvaja sredstva za poboljšanje uslova boravka u vrtićima, čime načelnik Bećirević pokazuje da prepoznaje važnost ulaganja u ovaj vid obrazovanja.

Foto: Općina Centar
Foto: Općina Centar

"Izdvojena sredstva su došla u pravom trenutku i sada možemo završiti zamjenu dotrajale stolarije na vrtiću "Višnjik" koja nije mijenjana od izgradnje objekta. Također, uredit ćemo dvorište ispred vrtića "Skenderija". Naš naredni korak je odabir izvođača radova nakon čega možemo početi sa realizacijom ovih projekata. Do kraja ove godine planiramo završiti sa građevinskim radovima u ova dva vrtića", naglasila je Čongo.

U okviru JU "Djeca Sarajeva" u funkciji je 28 vrtića. Od tog broja devet vrtića se nalazi na području općine Centar u kojima boravi oko 700 djece predškolskog uzrasta, raspoređena u 23 odgojne grupe.

Potpisivanju protokola prisustvovala je i Zakira Šero, pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport.