BiH
3

Općina Centar dodijelila 400.000 KM nevladinim organizacijama

FENA
Savjetnik načelnika Općine Centar Mustafa Resić danas je u Sarajevu s predstavnicima nevladinih organizacija potpisao protokol o realiziranju granta u iznosu od 400.000 KM koji je iz općinskog budžeta dodijeljen nevladinim organizacijama.

"Angažman nevladinih organizacija ima pozitivan karakter, javni značaj i učestvuje u gradnji pravednijeg društva", kazao je Resić na svečanosti potpisivanja.

Orijentacija Općine, navodi Resić, bit će i dalje usmjerena na jačanje nevladinog sektora te da će u oktobru ponovo biti raspisan konkurs za dodjelu sredstava.

Finansijsku podršku dobilo je 161 udruženje za implementaciju 164 projekta koji su namijenjeni građanima s područja općine Centar i usmjereni su na socijalnu sigurnost, zdravstvenu zaštitu, obrazovanje, kulturu, ekologiju, ljudska prava i izgradnju lokalne zajednice.

Raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama predložila je, nakon raspisanog javnog poziva, Komisija Općinskog vijeća Centar za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, a podržao općinski načelnik.