BiH
4

16.000 KM za rad Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca

Klix.ba
U Općini Centar (Mis Irbina 1) 12. septembra 2013. godine potpisan je protokol o realizaciji sredstava u iznosu od 16.413 KM koje su iz budžeta Općine Centar izdvojene za pomoć u radu Udruženju Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca Sarajevo.

U ime načelnika Općine Centar Dževada Bećirevića protokol je potpisao njegov pomoćnik za privredu i finansije Fahrudin Kurtović, a u ime Udruženja predsjednik Nedžad Mulabegović. Potpisivanju protokola su prisustvovali i pomoćnica općinskog načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero te savjetnici Mustafa Resić, Tarik Hadžiomerović i Muamer Hodžić.

"Općina Centar već dugi niz godina, tačnije od 2004. godine do danas u kontinuitetu pruža podršku Vijeću Kongresa bošnjačkih intelektualaca donirajući sredstva za rad i projekte tog udruženja, kao i za uređenje i održavanje poslovnog prostora u Ulici Valtera Perića 13 kojeg koristi Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca. Ti podaci oslikavaju kako Općina Centar brine i ima sluha za projekte i aktivnosti ove organizacije koja doprinosi razvoju društva u mnogim oblastima, među kojima je svakako obrazovanje", kazala je pomoćnica načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakira Šero.

Nedžad Mulabegović
Nedžad Mulabegović

Predsjednik Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca Nedžad Mulabegović, udruženja koje okuplja intelektualce u cilju očuvanja interesa bošnjačkog naroda u Bosni i Hercegovini ali i širom svijeta, ovom prilikom je kazao: "Mi imamo dobru saradnju sa našom matičnom općinom, koja je ova sredstva namijenila za održavanje prostora i plaćanje režija, što nama predstavlja veliku podršku. Nadamo se da ćemo kroz neke druge modalitete, realizaciju određenih projekata imati i nove konekcije sa Općinom Centar. Načelnik Dževad Bećirević i Općinsko vijeće imali su do sada veliko razumijevanje za Vijeće Kongresa bošnjačkih intelektualaca, a mi ćemo nastojati opravdati njihovu podršku, posebno u ovoj godini kada obilježavamo 20 godina kontinuiranog rada".