{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Međunarodni kulturni projekti na području općine Centar

27.6.2013. u 09:54
4
3
Međunarodni kulturni projekti na području općine Centar
4
Međunarodni kulturni projekti na području općine Centar
Predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Varja Nikolić i dopredsjedavajući Nedžad Ajnadžić ugostili su 26. juna 2013. godine u Općini Centar Ibrahima Spahića, direktora Međunarodnog festivala Sarajevo - Sarajevska zima.
Na sastanku je razgovarano o međunarodnim projektima Festivala Sarajevo koji su izuzetno važni za novi urbani izgled općine Centar i Sarajeva kao glavnog grada Bosne i Hercegovine. Ovom prilikom Spahić je govorio o konkretnim inicijativama na području općine Centar, od kojih je izdvojio izgradnju koncertne dvorane na Marijin Dvoru, obnovu Austrijske kuće u parku kod Druge gimnazije, izgradnju Rimske fontane u Sarajevu, postavljanje spomen-ploče pored drveta mira u Velikom parku i sadnju ruža, kao i postavljanje skulpture ''Kentauromahia'' na Skenderiji autorice Alme Suljević.

Predsjedavajuća Varja Nikolić je naglasila važnost gotovo tridesetogodišnjeg djelovanja Festivala i njegove kulturne misije te je predložila da se o pomenutim inicijativama detaljnije upoznaju vijećnici Općinskog vijeća Centar na julskoj sjednici. Ibrahim Spahić je izrazio zadovoljstvo i zahvalnost na spremnosti i potpori Općine Centar ovom projektu te naglasio da je Centar prva općina koja je obavila raspravu o strategiji kulturne politike u Bosni i Hercegovini. U znak zahvalnosti za podršku direktor Spahić je predsjedavajućoj Općinskog vijeća uručio knjigu ''Dvadeset godina Internacionalnog festivala Sarajevo Sarajevska zima 1984-2004''.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: