BiH
9

Bosanskom kulturnom centru Općina Centar donirala 15.000 KM

Klix.ba
U Općini Centar 20. septembra 2013. godine potpisan je protokol o realizaciji granta u iznosu od 15.000 KM koji je iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar izdvojen za Javnu ustanovu Bosanski kulturni centar Sarajevo.

U ime BKC-a, protokol sa potpisom općinskog načelnika Dževada Bećirevića, potpisao je direktor Marijo Pejić, u prisustvu pomoćnice načelnika za obrazovanje, kulturu i sport Zakire Šero.

Donirana sredstva Općine Centar namijenjena su za nabavku opreme, rasvjetne i razglasne tehnike u JU Bosanski kulturni centar (Branilaca Sarajeva 24).

Uz riječi zahvalnosti Općini Centar za ovu kao i podršku koju je i ranije pružala pomenutoj ustanovi kulture, direktor Marijo Pejić je dodao:

"Donacija će poslužiti za nabavku opreme koja nam je neophodna za pokretanje vlastite produkcije. Jedan od naših ciljeva je da oživimo galeriju BKC-a koja je prije rata bila reprezentativno mjesto za izložbe. Početkom jesenje kulturne sezone krenuli smo sa jednim ciklusom izložbi likovnih programa, gdje će biti izloženi radovi mladih umjetnika kao i onih afirmiranih. Velika dvorana će i dalje biti u funkciji organiziranja različitih koncertnih manifestacija na osnovi suorganizacije i koprodukcije sa drugim ustanovama i organizacijama koje se bave kulturom. Samim tim ova pomoć nam je dobro došla kako bi podigli produkcijske standarde BKC-a, jer rasvjetnu i razglasnu tehniku nije lako nabaviti, a uveliko će nam olakšati rad".