Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E MOJI LJUDI,KOJI CRNI OMBUDSMANI ??? TO JE IZMISLJENA POZICIJA,OTIDJITE KOD JEDNOG I RECITE DA STE UGROZENI,DA MOZETE TRAZITI AZIL U DRUGOJ DRZAVI,ONI CE TO POTVRDITI DA JESTE,ALI NE SMIJU POTPISATI TO !!! TO ZNACI UGROZEN SI,ALI JA TI NE SMIJEM NISTA POTPISATI...PA KOME DA SE ZALIM?UPRAVI VODOVODA MOZDA??? SVE JE NAROD KRIV JER TRPI SILU NEKOLIKO PORODICA,ONI SA NAMA UPRAVLJAJU,A DOK SMO OVCE ZATUCANE UPRAVLJAT CE I DALJE...
E, ovako nesto se nije moglo dogoditi u socijalizmu. Da u skoli kinje i ponizavaju djecu, a da nitko nista ne uradi. Iako smo nosili kute/kecelje i nije se zamjecivala razlika u imovinskom polozaju djece mi smo skupljali novac za ucenike slabijeg imovnog statusa da i oni mogu ici na ekskurzije ili da nabave garderobu i tome sl. U socijalizmu su i direktor neke ogromne tvornice i majstor iz te tvornice zivjeli u istoj zgradi, a djeca su im se zajedno igrala. Nije vam to odgovaralo? Nije valjalo?
Htjeli ste elitizam? Htjeli ste klasno (kastinsko) drustvo? Ovo vam je rezultat – djeca su naucena da ce biti “gornji” samo ako nekoga pregaze i ponize.
Kad dijete vidi da mu roditelju uglednom građaninu a u stvari kriminalcu sve ide od ruke naravno da će se i ono tako ponašati. Šta sad treba da oštrimo zube na djeci dok oni koji su odgovorni i za stanje morala svoje djece ostanu nekažnjeni? Prvo pohapsit tzv. "elitu" ogrezlu u kriminalu pa tek onda njihovu djecu za koju možda još ima nade. U konkretnom slučaju koliko znam krivci se znaju i njih kaznit ko opomenu svima drugima ali i njihove roditelje što su bili takav primjer djeci
Urednici dužni bolje kontrolirati web prostor VIJEĆE ZA ŠTAMPU BIH Upozorenje medijima da uklone uvredljive komentare povodom smrti Mahira Rakovca Objavljeno: 06. 01. 2016 - 15:06 70 1 Povodom drastičnih huškačkih komentara, prepunih govora mržnje i poziva na zločin iz mržnje na online portalima posljednjih dana, a kod izvještavanja o tragičnoj smrti četrnaestogodišnjeg dječaka u Sarajevu, i predstojećeg 9. januara, koji se u RS obilježava kao Dan RS, Žalbena komisija Vijeća za štampu u BiH, upućuje APEL urednicima i vlasnicima online portala, pozivajući ih na krajnju odgovornost kod selekcije komentara svojih posjetitelja. Takvi komentari su veoma opasni, uznemirenje su za građane i vode ka zločinu iz mržnje, navodi se u saopćenju Vijeća za štampu u BiH. - Urednici portala su dužni odmah ukloniti sve šovinističke i prijeteće sadržaje. Ukoliko nisu u stanju kontrolirati svoj web prostor, onda neka zatvore mogućnost komentiranja. Urednička je obaveza ukloniti komentare koji sadrže govor mržnje, diskriminaciju, prijetnje i huškanje, a one koji ih postavljaju banovati na neko vrijeme ili im potpuno uskratiti pravo komentiranja tekstova - upozoravaju iz Vijeće za štampu u BiH. Neuklanjanjem komentara neprimjerenog sadržaja i njihovim zadržavanjem na portalu, urednici preuzimaju punu odgovornost za njihov sadržaj, kao i odgovornost za posljedice koje mogu izazvati takvi komentari. Žalbena komisija Vijeća za štampu podsjeća i urednike, i vlasnike portala, jednako kao i građane koji koriste prostor na web portalima za slobodno izražavanje, da huškanje, prijetnje i govor mržnje podliježu krivičnoj odgovornosti, prema Krivičnom Zakonu BiH, XV - Glava petnaesta, Krivična djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, Krivičnom zakonu FBiH i Krivičnom zakonu RS BiH, XVII - Glava sedamnaesta, Krivična djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina. Sadržaji sa huškačkim, prijetećim komentarima i govorom mržnje s pozivima na ubistva, bit će prijavljeni policijskim upravama i tužilaštvima. - See more at: http://m.avaz.ba/clanak/213129/apel-online-medijima-vijece-za-stampu-u-bih-upozorava-na-uklanjanje-uvredljivih-komentara-povodom-tragicne-smrti-mahira-rakovca#sthash.Iz95qx7x.dpuf
posteno govoreci je li to babo naredio da mu se djete ne uznemirava, da mu se ne krse djecija prava, da se jadno ne sekira a kada je to isto babino djete oduzelo sva prava Mahiru, kada je to djete islo dotle da mu je cak oduzelo i pravo na zivot da li je babo reagovao, umjesto da sam se zapita gdje je pogrijesio kod odgoja i da proba to popraviti on/oni uporno negiraju i daju vjetar u leda svom ne odgojenom djetetu jer smatraju da samo njihova djeca trebaju imati pravo.
@ Klix- Ne dozvolite da podlegnete politickim pritiscima i prijetnjama ,pustite ljude da izraze svoje misljenje na clanke oko Med.skole...ne mozete i ne smijete nam uskratiti pravo na slobodu misljenja,izrazavanja...Vi mediji treba da drzite svjetlo upaljeno u ovoj drzavi ,to je vasa duznost! Zao mi je da ce se ova tema zavrsiti zatvaranjem skole i tako ustedjeti jos jednom na gradjanima (skolstvo,zdravstvo.historija,muzej...)kako bi se budzet napunio a odgovornosti ponovo nigdje ni za sta.
Omdudsmani BiH su zivi mrtvaci koji nisu u stanju ni boju mlijeka prepoznati a ne znam da su ikad ista uradili u ovoj drzavi sem odgovorili na 2 maila za svih ovih godina koje postoje.Zali boze sto postoje kao i mnoge druge organizacije koje rade NISTA!
MA KAKVI OBDUSMENI I GOVNA PASIJA , OVO SE RIJESAVA SJEKIROMI, DA VISE NIKADA NIKOM NE PADNE NAUM DA BUDE NASILNIK.
Kakva ba službena istraga. MEni isti odgovaraju da nemaju pravo ni na kakave istrage. Odsima na plstu od 4800 KM. E takva država može samo uzima tkredite i propadati. KAkva ba evropa kakva govna. Obdusemne služi kad više država ne zna šta bi od para , zaposlenosti i rahatluka pa hajmo stvorit eto OBDUSMENA :)))))))
Da poslije svega ovoga ne bude samo tresla se gora rodio se mis treba uvesti velike zatvorske kazne i za roditelje i za djecu a ne maloljetan i ne mozes mu nista zato se ovo i desava.
Jaka institucija, koja izdaje NEobvezujuce preporuke.