BiH
6

Oko 500 banjalučkih studenata i profesora čisti poplavljena područja

SRNA
Oko 500 studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci danas učestvuje u akcijama čišćenja poplavljenih područja, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

U saopštenju se dodaje da studenti i zaposleni Univerziteta u Banjoj Luci već danima odlaze na poplavljena područja i učestvuju u akcijama čišćenja, a da su danas angažovani na više lokacija u Doboju, Modriči, Prijedoru i Banjoj Luci.

Prema njihovim navodima, na području grada Doboja u čišćenju Doma kulture angažovano je 60 studenata, nastavnika i saradnika Univerziteta, dok je na Saobraćajnom fakultetu angažovano 80 studenata.

Na teritoriji opštine Modriča 100 studenata radi na čišćenju izbjegličkog naselja Dobor, dok je njih 140 raspoređeno u naseljima Gomjenica i Raškovac u opštini Prijedor.

U akciji čišćenja Osnovne škole u Čelincu danas je angažovano 50 studenata, a u banjalučkom naselju Zalužani 60.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

U nedjelju na području grada Doboja bilo je angažovano 250 studenata, a u banjalučkim naseljima Priječani i Lazarevo njih 110.

U ponedjeljak je u Doboju na čišćenju zgrada Tužilaštva, Osnovnog Suda, Osnovne škole "Sveti Sava" i Ustaničke ulice bilo angažovano 100 studenata, a u izbjegličkom naselju Dobor u Modriči 50, koliko i u banjalučkom naselju Derviši.

Juče je na prostoru grada Doboja na čišćenju Osnovne škole "Sveti Sava" i Gimnazije radilo 50 studenata, izbjegličkog naselja Dobor u Modriči 70, banjalučkog naselja Lazarevo 100, te u naselju Gomjenica u Prijedoru 140 studenata.

U saopštenju se napominje da će aktivnosti studenata i zaposlenih Univerziteta u Banjoj Luci biti nastavljene i narednih dana.