BiH
2

Nakon poplava u Banjoj Luci danas čišćenje i dezinfekcija

FENA
Foto: Arhiv/SRNA
Foto: Arhiv/SRNA
Na sjednici banjalučkog Gradskog štaba za vanredne situacije koja je održana jutros konstatovano je da su vodostaji rijeka Vrbasa i Vrbanje u padu i da za sada nema opasnosti od njihovog izlivanja, te da se stanje u Banjoj Luci polako stabilizuje i smiruje.

"Bez velikih količina padavina, mislimo da u gradu nema opasnosti, a vremenske prognoze koje imamo, govore da bi moglo biti samo slabijih padavina", rekao je gradonačelnik Slobodan Gavranović, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je naglasio da su gradske službe angažovane na povlačenju vode koje ima još u nekim objektima u Debeljacima, a za danas je planirano i čišćenje javnih površina i saobraćajnica, te odvoz smeća koje je bujuica donijela.

"Dio timova, pripadnika jedinica civilne zaštite, danas će pomoći i stanovništvu na ugroženom području, posebno u naselju Potok u Obilićevu, na raščišćavanju dvorišnih prostora i kuća starijeg stanovništva", rekao je Gavranović.

Dodao je da danas počinje dezinfekcija u Novoj Varoši, Petrićevcu i naseljima gdje su očišćeni i stambeni i javni prostori koji su bili obuhvaćeni poplavom.