{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Doboju hiljadu domaćinstava i dalje bez struje

A
23.5.2014. u 09:10
5
6
U Doboju hiljadu domaćinstava i dalje bez struje
5
U Doboju hiljadu domaćinstava i dalje bez struje
Foto: Klix.ba
Od 187 centralnih i 512 područnih osnovnih škola u Republici Srpskoj, nastavu danas izvodi 158 centralnih i 511 područnih odjeljenja, dok 29 centralnih škola i jedno područno odjeljenje nije počelo s radom. Nastava se izvodi redovno u 77 srednjih škola, dok nastavni proces nije nastavljen u 15 škola.
Ne radi Saobraćajni fakultet u Doboju, Tehnološki fakultet u Zvorniku, kao ni fakulteti u Bijeljini. Univerzitet u Banjoj Luci i Visoka medicinska škola u Prijedoru odgodili su nastavu tokom ove sedmice da bi se u potpunosti uključili u pomoć područjima ugroženim poplavama.

Kada je u pitanju Doboj, prema jutrošnjim informacijama još hiljadu domaćinstava nema električnu energiju, a vodosnabdjevanje još nije uspostavljeno na višim spratovima stambenih zgrada.

Iako na čišćenju uz same građane Doboja, rade i pripadnici civilne zaštite iz više gradova RS te brojni volonteri, proces odvoza kabastog otpada još uvijek se odvija usporeno, a najkritičnija situacija je na izlazu iz grada, kod bolnice gdje još nije počelo prikupljanje otpada.

Jedan od najtežih problema predstavlja otklanjanje mulja iz podrumskih prostorija, koji bi, ako se brzo ne ukloni, mogao biti izvor potencijalnih zaraza.

U Doboju, osim jedne kancelarije Centra javne bezbjednosti koja radi na hitnom izdavanju putnih isprava, ne radi nijedna institucija, niti prodavnica, pa je građanima nužno i dalje dostavljati sredstva za čišćenje i dezinfekciju i ličnu higijenu.

Od 19 punktova za podjelu humanitarne pomoći, manje od polovine je u funkciji, što izaziva opravdano nezadovoljstvo kod građana.

U Banjoj Luci, veliki broj volontera danima neprekidno pomažu ugroženom stanovništvu. Njih preko stotinu sinoć je  pomoglo prilikom istovara 37 tona pomoći pristigle iz Ruske Federacije u kojoj su, između ostalog, tehnička sredstva za evakuaciju i sušenje prostorija, hrana, higijenska sredstva i lijekovi. Volonteri registrovani u Volonterskom servisu RS odazvali su se pozivu za pomoć i stavili u potpunosti na raspolaganje kada je riječ o daljim akcijama pomoći na terenu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: