{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Okić: Zaključci NSRS nemaju posebnu težinu, ali govore da RS ne poštuje institucije BiH

21.6.2016. u 20:48
13
45
Okić: Zaključci NSRS nemaju posebnu težinu, ali govore da RS ne poštuje institucije BiH
13
Okić: Zaključci NSRS nemaju posebnu težinu, ali govore da RS ne poštuje institucije BiH
Mihnet Okić (Foto: Facebook)
Zaključci Narodne skupštine Republike Srpske nemaju nikakvu posebnu težinu, ali se njima šalje poruka kako manji bh. entitet ne poštuje institucije države BiH, rekao je za Klix.ba Mihnet Okić, predsjednik Kluba poslanika Koalicije Domovina u Narodnoj skupštini RS-a.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Okić je kazao da je Domovina prisustvovala uvodnom izlaganju današnje sjednice Narodne skupštine RS-a s ciljem da upozore zastupnike kako ovaj organ ne bi uopće trebao raspravljati o objavi rezultata popisa.

"To nije nadležnost NSRS. Mi smo napustili sjednicu nakon izlaganja. Očekivali smo da će sjednica završiti do 15 sati, ali zaključci nisu bili usaglašeni", rekao je Okić.

On je istakao kako zaključci NSRS-a, a kojim je predviđeno da Republički zavod za statistiku sam objavi rezultate popisa stanovništva ako Agencija za statistiku BiH ne povuče odluku, nemaju nikakvu posebnu težinu, ali da šalju poruku kako RS ne poštuju institucije BiH.

"To je poruka ovih zaključaka. A kako će se oni ponašati? Oni su se i do sada ponašali u pravcu da ne poštuju sve ono što njima ne odgovara", kazao je Okić.

Na pitanje kako komentariše to što su i stranke koje čine vlast, ali i opozicione političke stranke u RS-u jedinstvene u vezi s objavom rezultata popisa, Okić je rekao da je riječ o jedinstvu, ali da je bilo evidentno kako se stranke ne mogu lako dogovoriti oko zaključaka.

"Ne mogu prejudicirati da će RS samostalno objaviti rezultati. Mislim da se radi o nekoj vrsti pritiska do 1. jula kada to treba da se objavi, a nije za neočekivati. Vidjet ćemo šta je pred nama", zaključio je Okić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: