{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ojačati sistem kreiranja politika

S
15.10.2010. u 21:33
0
5
Ojačati sistem kreiranja politika
0
Ojačati sistem kreiranja politika
U Sarajevu je danas predstavljen početni izvještaj za projekat "Skica razvoja centralnih organa vlada u BiH" kojim će biti ojačani sistemi kreiranja politika na svim nivoima vlasti u BiH, što je i predviđeno Strategijom za reformu javne uprave.
Cilj ovog projekta je da poboljša strukture, kapacitet i učinak sekretarijata entitetskih vlada i Savjeta ministara u BiH, te da osigura efikasan i koherentan rad sekretarijata, ministarstava i drugih tijela. Njegov cilj je i razvoj kapaciteta za povezivanje različitih nivoa izvršne vlasti u BiH.

Izvještaj je prezentovan predstavnicima generalnih sekretarijata, zatim državnom i entitetskim koordinatorima za reformu javne uprave u BiH, radi stvaranja zajedničkog okvira za buduće provođenje projekta, saopšteno je iz Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave u BiH.

Izvještaj je predstavio tim eksperata konzorcijuma firmi ''Progeko'', ''Europartner'' i ''Eda'', koji je nedavno potpisao ugovor s Kancelarijom koordinatora za reformu javne uprave za realizaciju projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: