{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ojačati sistem kreiranja politika

S
15.10.2010. u 21:33
0
5
Ojačati sistem kreiranja politika
0
Ojačati sistem kreiranja politika
U Sarajevu je danas predstavljen početni izvještaj za projekat "Skica razvoja centralnih organa vlada u BiH" kojim će biti ojačani sistemi kreiranja politika na svim nivoima vlasti u BiH, što je i predviđeno Strategijom za reformu javne uprave.
Cilj ovog projekta je da poboljša strukture, kapacitet i učinak sekretarijata entitetskih vlada i Savjeta ministara u BiH, te da osigura efikasan i koherentan rad sekretarijata, ministarstava i drugih tijela. Njegov cilj je i razvoj kapaciteta za povezivanje različitih nivoa izvršne vlasti u BiH.

Izvještaj je prezentovan predstavnicima generalnih sekretarijata, zatim državnom i entitetskim koordinatorima za reformu javne uprave u BiH, radi stvaranja zajedničkog okvira za buduće provođenje projekta, saopšteno je iz Kancelarije koordinatora za reformu javne uprave u BiH.

Izvještaj je predstavio tim eksperata konzorcijuma firmi ''Progeko'', ''Europartner'' i ''Eda'', koji je nedavno potpisao ugovor s Kancelarijom koordinatora za reformu javne uprave za realizaciju projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: