{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mujezinović podržao ubrzanje reforme javne uprave

F
22.10.2010. u 16:19
0
1
Mujezinović podržao ubrzanje reforme javne uprave
0
Mujezinović podržao ubrzanje reforme javne uprave
Mustafa Mujezinović
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Mustafa Mujezinović, na sastanku održanom u Sarajevu s državnom koordinatoricom za reformu javne uprave Semihom Borovac, izrazio je punu podršku nastavku aktivnosti na ubrzanju procesa reforme javne uprave u BiH, saopćeno je.
Državna koordinatorica je informirala premijera o dosadašnjim aktivnostima na reformi javne uprave, ispunjenju mjera iz Akcionog plana 1 Strategije refome javne uprave, kao i o poslovima koordinacije reforme javne uprave u Federaciji BiH radi unaprjeđenja i poboljšanja ovih aktivnosti.

Ukazala je na potrebu jačanja mehanizama koordinacije za reformu javne uprave i istaknula važnost jačanja uloge entitetskih koordinatora u skladu sa do sada usvojenim reformskim dokumentima i preporukama Vijeća ministara BiH.

Borovac je također ukazala na potrebu veće uloge rada nadzornih timova te smatra neophodnim da i institucije uprave u BiH, tako što će dati podršku radu članova nadzornih timova, osiguraju bolje razumijevanje procesa reforme javne uprave u BiH, procesa monitoringa i izvještavanja.

Informirala je premijera i o aktivnostima na izradi plana izgradnje sektorskih kapaciteta.

Glavna uloga u ovom procesu je na institucijama i sektorskim ekspertima na sva četiri upravna nivoa koji bi trebalo da definišu sektorske potrebe u odnosu na evropske zahtjeve.

Sastanaku, koji je održan u zgradi Federalne vlade, prisustvovali su također Ismet Trumić, generalni sekretar Vlade Federacije BiH, Mirsada Jahić, koordinatorica za reformu javne uprave u FBiH, Anto Čavara, direktor Zavoda za javnu upravu, Sead Maslo, direktor Agencije za državnu službu FBiH, Željko Silađi, direktor Ureda za zakonodavstvo i usklađenost s propisima EU, Ivan Matešić, pomoćnik ministra za upravu u Federalnom ministarstvu pravde te predstavnici Ureda koordinatora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: