Komentari (102)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto moraju da vrate SAMO 50% onog sto su neovlasteno potrosili? ako su neovlasteno potrosili neki iznos , onda duguju TAJ iznos, ne pola tog iznosa... ali zlaja ima neku svoju logiku - krades koliko mozes, u startu ti se pola oprasta...
Pa drugu polovinu (ili neki razuman procenat) moraju Zlaji ko harač dati :)
ako im se uzme sve od čega će jadni živjeti. ne očekuješ valjda od svoje enormne plate :( :(
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
Zakoni koje su postavljali oni koji su vladali 20 godina(sda i s za bih) koji su na ovaj nacin sebi obezbjedjivali ogromne beneficije,pa sve na racun drzave i naroda.ZAto im nije bilo stalo da drzava ikada krene naprijed,jer njima je svo vrijeme bilo dobro.
Ali isto tako treba se znati ko je postavljao te ambasadore na te funkcije, zna se jasno da Predsjedništvo Bosne i Hercegovine imenuje ambasadore naše zemlje. Sve ove godine u Predsjedništvu su sjedili kadrovi SDA, HDZ-a, SDS-s i Stranke za BiH. Oni su postavljali svoje podobne ljude na ambasadoreske funkcije, koji su oštetili budžet naše zemlje za milionske iznose. Pored rastrošnih ambasadora smatram da i oni koji su ih postavili na funkcije treba da odgovaraju za sve ovo!
Lagano isplivava sve ono sto su nacionalisti radili u proteklih 20 godina. Jos su ovo sitnice sta ce sve da ispliva.
Čuj Abu Dabi i NJu Delhi , čta li rade tamo i kakva korist od njih....cccc, isto kao od onog iz Čikaga,
I onda mi se neko ruga sto sam svaki dan na ulici. Meni moje posteno zarađene plaće nisu isplatili. Tuzim ih i dobijem i na općinskom i na kantonalnom sudu. Dobijem pare. I nakon 3 godine traze da vratim MOJE plate. Navodno zastara. A prvo ti sud nije zelio primati tuzbe, pa ti nisu dali nadlezni i cekali 3 godine da nastupi zastara. I sad ja moram vratiti oko 3.000 mojih plata. U međuvremenu mi i zena se razboli od raka i umre nazalost. Za ljecenje se zaduzim preko 5.000. Nema sta nisam pokusao. Al đaba kad su sarajevski doktori je ljecili pogresno. Od secera i gerba. Posto sam vidio da ona je sve gore posaljem je u gradic Koprivnica u Hrvatskoj. Za 5 minuta joj nađu 4 stepen raka. Zivila je jos 3 mjeseca. I onda se nađe neki kreten da kaze da sam isti čika Mišo. Ne zna kreten da je to legenda grada. Te da sam Radoncicev, od ovog onog. Zaboli me za svima njima. Ja sam samo svoj. I bicu dok sam ziv na ulici jer su mi ubili zivot.
Kaznjavanje ambasadora koji se bahato ponasaju prema para iz budzeta prije nije bio slucaj, ova praksa je trebala zavlada 95-te. Nisu to njihove pare pa da ih trose na privatne stvari a ne za promociju BiH. Skidam kapu Lagumdziji za ovaj potez.
Ono što mene još zanima jeste odakle ti ambasadori na tim pozicijama, ko ih je postavio i na koji način, sigurno sada svi oni zajedno dijele ove talove
Da smo imali bar neke koristi od ovoga pa hajde... Sta sebi gospoda umislja i cime pravda ovoliko trosenje?
Zaista bruka i sramota. Ovakvo razbacivanje za jednu zemlju kao sto je Bosna i Hercegovina je nedopustivo
Ovome se mora stati u kraj, ali definitvno, zar narod da plaća one koje je Predajednitvo BIH izabralo po Bog zna kojem osnovu ovim enormnim iznosima
Ovo je stvarno pretjerivanje u trosenju budzetskog novca. Mislim da ga ne bi tako trosili da je njihov. Srezati ovo podhitno i ko je pretjerao neka mu se odbije od plate. A ovo nase Predsjednistvo BIH izgleda sluzi samo za trosenje para.
Utosene pare bi bile opravdane da se ima kakve dobiti ili napretka od njih. Ovako su milioni potroseni u prazno. Da su ih usmjerili na nesto drugo unutar granica, bar bi gradjani imali neke koristi od toga...
Toliko o radu predsjednistva.Nista do sada nisu radili kako treba,pa me ne iznnadjuje ni ova informacija.Uvijek su imenovali za ambasadore ljude koji su najmanje radili za BIH.Eto im sada,kao i za sve.
Stara vijest, oni su samo tu da prosipaju demagogiju
Čemu sad ove informacije kad se plan nije premašio, pravo pitanje bi bilo ko je donosio ovoliki plan?
Jedna od rijetkih nadleznosti Predsjednistva BiH (jer oni na svako pitanje imaju odgovor "nije u nasoj nadleznosti) i dobijemo ovakav rezultat, dali uopste provjeravaju ljude koje postavljaju za ambasadore, dali kontrolisu njihov rad ... ocigledno nisu sposobni da urade bilo sta kako treba.
Komsic kako je postao uvlacivac u gu... Bakira izetbegovica postavlja ljude sumnjivog morala za ambasadore,Radamanovic one koji vise zastupaju interese Srbije od Bosne,red bi bio da takvima neko stane u kraj.
Pa samo se u našoj državi troši kako ko hoće i na šta hoće, sramota i nedopustivo, a da ne pričamo o Predsjedništvu BiH koji imaju nadležnosti da imenuju amasadare i bh predstavnike, a njihova imenovanja su u najmanju ruku sramotna, što bi se kod nas reklo po i po babi i po stričevima.
Presjednistvo je to koje postavlja ambasadore / ne radinke !! Ali ima i tu Ministarstvo vanjskih poslova koje ce da iznese u javnnost ovu enormnu potrosnju budzetskog novca.. novca građana BiH !! Neki ambasadori su vise radili protiv BiH , a nego za BiH ! Treba da se uvede kontrola svaka cast MVP-u BiH