{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma

F
3.7.2012. u 16:45
0
0
Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma
0
Održana sjednica Ustavnopravne komisije Predstavničkog doma
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma usvojila je na današnjoj sjednici Izvještaj o radu Pravobranilaštva Bosne i Hercegovine za period od 1. 1. do 31. 12. 2011., uz preporuku Predstavničkom domu da ovaj izvještaj usvoji.
Uz zaključak da je podnesena u skladu sa Poslovnikom, podržana je i Predstavničkom domu proslijeđena na razmatranje poslanička inicijativa Nermine Ćemalović.

Inicijativom se traži donošenje odluke domova kojom će se zadužiti Vijeće ministara BiH da posredstvom nadležnog ministarstva osnuje komisiju za izbor teksta himne Bosne i Hercegovine.

Komisiju bi trebali sačinjavati predstavnici oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kulturni i javni radnici, dok bi komisija nakon konstituiranja donijela poslovnik, plan rada, provela javni konkurs, izabrala najbolje rangirani tekst i utvrdila prijedlog teksta državne himne.

U inicijativi se predviđa da bi nakon toga Vijeće ministara BiH trebalo pripremiti i u parlamentarnu proceduru uputiti Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o državnoj himni BiH.

Zbog neprisustva predlagača, sa dnevnog reda sjednice skinut je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, čiji su predlagači poslanici Ismeta Dervoz, Mirsad Đugum, Adnan Bašić i Emir Kabil, saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: