{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održana prva sjednica novog saziva Vlade RS

F
15.3.2013. u 15:53
0
1
Održana prva sjednica novog saziva Vlade RS
0
Održana prva sjednica novog saziva Vlade RS
Foto: SRNA
Vlado Blagojević, diplomirani pravnik iz Doboja, danas je ponovo imenovan za generalnog sekretara Vlade RS-a.
Na prvoj sjednici u novom sazivu entitetska vlada imenovala je članove Vijeća za razvoj RS-a, Odbora za društvene djelatnosti, Odbora za privredu i finansije, te Odbora za unutrašnju politiku.

Prema najavama potpredsjednika Vlade Jasmina Komića, već od sutra počinju aktivnosti na sagledavanju stanja u svim javnim ustanovama i preduzećima u RS-u.

Vlada će, kaže, analizirati efekte finansijskih kretanja, a pažnja bit će posvećena i sektorskoj politici i analizi poslovnog ambijenta.

Govoreći o situaciji na poplavljenim područjima u RS-u, ministar unutrašnjih poslova Radislav Jovičić kazao je na pres-konferenciji, nakon sjednice da voda trenutno ne ugrožava stanovništvo ni stambene objekte.

I ministar industrije, energetike i rudarstva Željko Kovačević je rekao da je stanje u TE "Gacko" pod kontrolom i da ova termoelektrana normalno radi, a proizvodnja električne energije neće biti ugrožena.

Ministri su na današnjoj prvoj sjednici prihvatili i informaciju o stanju odobrenja u Registru odobrenja u privredi.

Vlada je zadužila Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju da nastavi aktivnosti redovnog ažuriranja Registra odobrenja u privredi i da jednom godišnje obavještava Vladu o stanju odobrenja u tom dokumentu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: