"Provjetravanje" pozicija
30

Vlada RS-a razmatra kadrovsku "obnovu" u javnim preduzećima

FENA
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Vlada Republike Srpske (RS) razmatra kadrovska rješenja u javnim preduzećima, ustanovama i agencijama u tom bh. entitetu, kao i funkcije pomoćnika ministara.

Predsjednik Narodne skupštine RS-a i potpredsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igor Radojičić potvrdio je da je još prošle godine bilo riječi o "provjetravanju" na tom nivou vlasti.

"To je sledeća stepenica koja ulazi u rekonstrukciju", potvrdio je Radojičić u izjavi banjalučkoj Altenativnoj televiziji i dodao da će Vlada RS-a i sutra zasjedati, a jedno od pitanja nakon toga bit će i oblast finansiranja, prvenstveno subvencija za poljoprivrednike u RS.

"Po našoj ocjeni to je urgentno pitanje, zbog proljetne sjetve i kašnjenja iz prošle godine. Čak i po cijenu da neke druge stvari ne budu finansirane moraju se riješiti sredstva za poljoprivredu", rekao je Radojičić.

Najavio je da će se, vjerovatno, i narednih vikenda nastaviti razmatranje prioritetnih pitanja, što će uključiti i razgovore s koalicionim partnerima o kadrovskoj "obnovi", jer i oni imaju svoje predstavnike u javnim preduzećima i drugim oblastima vlasti.

Radojičić je potvrdio da on podržava novu Vladu RS-a koju vodi premijerka Željka Cvijanović te da od nove izvršne vlasti ima dosta očekivanja.