{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Đokić: Prioritet nove Vlade RS-a akcioni plan zapošljavanja

S
27.2.2013. u 22:23
0
4
Đokić: Prioritet nove Vlade RS-a akcioni plan zapošljavanja
0
Đokić: Prioritet nove Vlade RS-a akcioni plan zapošljavanja
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske u ostavci Petar Đokić rekao je večeras da očekuje suštinske izmjene u radu nove vlade Republike Srpske koju će voditi Željka Cvijanović.
Lider Socijalističke partije, koja je koalicioni partner SNSD-a u vlasti, očekuje da će prvi projekat koji će razmatrati nova vlada biti akcioni plan za zapošljavanje 2013. godine.

"Pojačan rad na ekonomskim pitanjima, stvaranje pretpostavki za brži razvoj poslovnih aktivnosti u Republici Srpskoj i dodatna podrška za sprečavanje svih vidova kriminala su teme kojima je dat značaj na sastanku predsjednika koalicionih stranaka“, rekao je Đokić za RTRS.

On je pojasnio da se očekuje promjena krivičnog zakona da bi se ojačali mehanizmi za sprečavanje šumskih krađa i krađa električne energije.

Đokić je ukazao i na poseban značaj poljoprivrede za razvoj Republike Srpske i najavio osnivanje agrarnog savjeta pri vladi ili pri kabinetu predsjednika Srpske.

On je rekao da tokom razgovora o promjenama u Vladi nije pominjana smjena resornog ministra u ovoj oblasti Miroslava Milovanovića, jer je ocijenjeno da je on učinio maksimum.

Đokić je naglasio da socijalisti, koji imaju 10 odsto vlasti, solidarno snose odgovornost sa svima u vladi i da su sadašnje promjene za njega traganje za dodatnom energijom, a ne ocjena da se radilo loše.

Od nove vlade lider socijalista očekuje da pri izboru kadrova u javnim preduzećima bira kvalitetne ljude koji iza sebe imaju dobre rezultate, te poručuje da treba skloniti sve na čiji su rad stavljene opravdane primjedbe, bez obzira na stranačku pripadnost.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: