{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Imena kandidata za nove ministre u Vladi RS nakon konsultacija sa DNS-om

S
4.3.2013. u 14:12
0
1
Imena kandidata za nove ministre u Vladi RS nakon konsultacija sa DNS-om
0
Imena kandidata za nove ministre u Vladi RS nakon konsultacija sa DNS-om
Željka Cvijanović
Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je sa mandatarom za sastav nove vlade RS Željkom Cvijanović razgovarao o njenim prioritetima u budućem radu, a da će imena kandidata za nove ministre biti poznata nakon njenih konsultacija sa DNS-om.
Đokić je istakao da će Cvijanovićeva, nakon konsultacija sa DNS-om, koje su počele u 13.00 sati, saopštiti imena kandidata za nove ministre.

"Još treba da se obave izvjesne konsultacije, iako mislim da će imena o kojima je mandatarka do sada govorila ostati i u konačnom izboru Vlade, što smo mi podržali", rekao je Đokić nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove vlade Republike Srpske.

On je dodao da će SP podržati mandatara i ukoliko procijeni da ima potrebe za dodatnim promjenama u vezi sa imenom i pozicijama koje je do sada pominjala.

Đokić je ponovio da je prijedlog SP-a da i u novom sastavu Vlade ostanu dosadašnji ministri iz ove partije.

"Socijalistička partija je bila vrlo stabilan partner u prethodnom periodu i tako će ostati i ubuduće. Želimo da damo svoj maksimalan doprinos, a očekujem da će i druge partije to učiniti kako bismo održali dostignuti nivo stabilnosti i stvorili pretpostavke za dodatni ekonomski razvoj u Republici Srpskoj", naglasio je Đokić.

Prema njegovim riječima, mandatar je kao priooritet u budućem radu Vlade posebno naglasila, između ostalog, pitanje ekonomskog rasta kroz podršku novom zapošljavanju.

Vlada Republike Srpske podnijela je u srijedu, 27. februara, jednoglasnu ostavku na prijedlog premijera, a na zahtjev predsjednika Republike.

Narodna skupština RS je isti dan na posebnoj sjednici prihvatila ostavku Vlade za koju su glasala 63 poslanika, četiri su bila uzdržana i dva protiv.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: