|

Održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDU BiH

Održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDU BiH
4
Klix.ba
16.11.2013. u 16:34
10
komentara
4

dijeljenja
SDU
Održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDU BiH
U Vogošći je danas održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDU BiH na kojoj je izabrano rukovodstvo ovog organa, te usvojene i druge odluke vezane za dalje funkcionisanje SDU BiH.
Prije sjednice Glavnog odbora održana je i sjednica Predsjedništva stranke koja je bila u potpunosti posvećena održavanju sjednice Glavnog odbora SDU BiH, saopćeno je iz ove stranke.

Od 87 pozvanih članova Glavnog odbora izabranih na III Kongresu SDU BiH održanom 27. oktobra, na današnjoj prvoj konstituirajućoj sjednici prisustvovalo je njih 75.

Glavni odbor je na svojoj prvoj konstituirajućoj sjednici izabrao i svoje rukovodstvo predsjednika i potpredsjednike GO SDU BiH.

Za predsjednicu Glavnog odbora SDU BiH jednoglasno je izabrana gospođa Nada Pilipović, magistar farmacije rođena 1964. godine u Zagrebu.

Njeni potpredsjednici jednoglasnom odlukom članova Glavnog odbora su: prof.dr. Boran Pikula, Ivana Mihajlović i Zijad Smajlović.

Prema riječima Predsjednika SDU BiH Nermina Pećanca, sastav rukovodstva Glavnog odbora SDU BiH odražava poštivanje nacionalne strukture, starosne strukture i gendera.

Glavni odbor SDU BiH danas je razmatrao i ostala pitanja iz oblasti daljeg funkcionisanja Stranke i zaključio da će na narednoj sjednici Glavnog odbora SDU BiH biti utvrđen ekonomski i politički program nastupa SDU BiH na Općim izborima 2014. godine.

Glavni odbor SDU BiH, također je dao punu podršku aktivnostima Predsjedništva SDU BiH koje se odvijaju u pravcu koaliranja sa drugim političkim strankama slične programske orijentacije.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...