{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nermin Pećanac izabran za predsjednika SDU BiH

F
27.10.2013. u 19:39
81
37
Nermin Pećanac izabran za predsjednika SDU BiH
81
Nermin Pećanac izabran za predsjednika SDU BiH
Na Trećem izvještajno-izbornom kongresu Socijaldemokratske unije Bosne i Hercegovine (SDUBiH) koji se održava u Vogošći, delegati su razmatrali i usvojili izvještaj o radu Predsjedništva SDUBiH između dva kongresa, kao i odgovarajuće odluke u vezi s daljim radom i funkcionisanjem SDUBiH, saopćeno je iz ove stranke.
Kongres je usvojio i rezoluciju o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini u kojoj je izrazio osnovno stajalište SDUBiH u vezi sa socijalnim, ekonomskim i političkim stanjem u društvu.

Kongres zasjeda i dalje i do sada je završen izbor na funkcije i u organe SDU BiH.

Od tri predložena kandidata za predsjednika SDUBiH, delegati su izbarali dosadašnjeg predsjednika Nermina Pećanca.

Za potpredsjednike su od 16 kandidata izabrani Mirsad Selmanović i Edin Ibrišević iz reda bošnjačkog naroda, Gavrilo Grahovac i Snežana Regoje iz reda srpskog naroda, Zlatko Mesić i Martin Tais iz reda hrvatskog naroda i Kenan Omerdić i Vedrana Duraković iz reda ostalih.

Kongres je usvojio i prijedlog o formiranju političke akademije "Prof. dr. Nijaz Duraković“ koja će se baviti edukativnim programima i sadržajima s ciljem afirmacije ideje socijaldemokratije u BiH i šire.

Kongres će u nastavku svog rada izabrati članove Predsjedništva SDUBiH, članove Glavnog odbora i Nadzornog odbora SDUBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: