{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra

F
7.9.2013. u 18:43
2
3
Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra
2
Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra
Foto: Klix.ba/Arhiv
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske unije BiH (SDU BiH) razmatrani su dokumenti za održavanje izvještajno - izbornog Kongresa SDU BiH.
Nakon rasprave Glavni odbor SDU BiH je utvrdio da će izvještajno - izborni Kongres SDU BiH biti održan 9. novembra ove godine u Sarajevu.

Glavni odbor SDU BiH je također usvojio sve potrebne dokumente koji se odnose na kompletnu organizaciju predlaganja, kandidiranja i delegiranja u općinskim i kantonalnim/regionalnim organizacijama SDU BiH Sarajevo.

U tom kontekstu Glavni odbor SDU BiH je vodio raspravu i na prijedlog Predsjedništva SDU BiH usvojio odluku o broju delegata Kongresa i Pravilnik o kandidiranju i delegiranju za organe SDU BiH.

Glavni odbor SDU BiH je usvojio i nacrt novog Statuta SDU BiH i otvorio javnu raspravu o nacrtu novog Statuta SDU BiH.

Također, na prijedlog Nadzornog odbora SDU BiH u javnu raspravu je poslana i odluka o prihodima i rashodima SDU BiH.

Glavni odbor je utvrdio termin plan do kada sve općinske i kantonalne organizacije SDU BiH moraju da završe sve aktivnosti vezane za Kongres SDU BiH.

"Do 20. oktobra ove godine sve općinske organizacije dužne su da izvrše kandidiranje i delegiranje za organe SDU BiH. Predsjedništvo SDU BiH će do 25. oktobra ove godine prikupiti sve prijedloge sa terena i podnijeti ih na usvajanje Glavnom odboru SDU BiH koji će se održati 28. oktobra ove godine", saopćeno je iz Pressa SDU BiH.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: