{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra

F
7.9.2013. u 18:43
2
3
Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra
2
Izvještajno-izborni Kongres SDU BiH 9. novembra
Foto: Klix.ba/Arhiv
Na današnjoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske unije BiH (SDU BiH) razmatrani su dokumenti za održavanje izvještajno - izbornog Kongresa SDU BiH.
Nakon rasprave Glavni odbor SDU BiH je utvrdio da će izvještajno - izborni Kongres SDU BiH biti održan 9. novembra ove godine u Sarajevu.

Glavni odbor SDU BiH je također usvojio sve potrebne dokumente koji se odnose na kompletnu organizaciju predlaganja, kandidiranja i delegiranja u općinskim i kantonalnim/regionalnim organizacijama SDU BiH Sarajevo.

U tom kontekstu Glavni odbor SDU BiH je vodio raspravu i na prijedlog Predsjedništva SDU BiH usvojio odluku o broju delegata Kongresa i Pravilnik o kandidiranju i delegiranju za organe SDU BiH.

Glavni odbor SDU BiH je usvojio i nacrt novog Statuta SDU BiH i otvorio javnu raspravu o nacrtu novog Statuta SDU BiH.

Također, na prijedlog Nadzornog odbora SDU BiH u javnu raspravu je poslana i odluka o prihodima i rashodima SDU BiH.

Glavni odbor je utvrdio termin plan do kada sve općinske i kantonalne organizacije SDU BiH moraju da završe sve aktivnosti vezane za Kongres SDU BiH.

"Do 20. oktobra ove godine sve općinske organizacije dužne su da izvrše kandidiranje i delegiranje za organe SDU BiH. Predsjedništvo SDU BiH će do 25. oktobra ove godine prikupiti sve prijedloge sa terena i podnijeti ih na usvajanje Glavnom odboru SDU BiH koji će se održati 28. oktobra ove godine", saopćeno je iz Pressa SDU BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: