{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Održan predizborni skup SDP Sanski Most

25.9.2012. u 16:45
0
6
Održan predizborni skup SDP Sanski Most
0
Održan predizborni skup SDP Sanski Most
Jučer je u prepunoj Velikoj sali hotela "Sanus" održan predizborni skup SDP Sanski Most na kojem su predstavljeni kandidati za Općinsko vijeće i kandidat za načelika Općine Sanski Most Zikrija Džafić.
Džafić se u svom obraćanju osvrnuo na stanje u Sanskom Mostu te ukazao na neminovnost za promjenama i bržem razvoju, ekonomskom-socijalnom prihvatljivijem-normalnijem statusu građana Sanskog Mosta.

“Posljedice 17-godišnje vladavine do sada većinske stranke na Općini Sanski Most su vidne i bolne, kontakti s građanima na terenu nam puno govore o nezadovoljstvu građana te njihovom odlučnošću da se mora ići i mora doći do promjena u Sanskom Mostu. Uvjeren sam da ovi mladi ljudi i ja skupa s njima i ne samo mi već i svi drugi umni, stručni i dobronamjerni ljudi, koji budu željeli raditi i mijenjati stanje u Sanskom Mostu. Moći ćemo to ostvariti i Sanski Most povesti naprijed i izgraditi jednu puno prihvatljiviju i na veće zadovoljstvo građana životnu i radnu sredinu”, istakao je Džafić.

Potom se skupu obratio Almin Hopovac, nosioc liste SDP-a i u svom izlaganju među ostalim izrazio uvjerenje da su ovi SDP-ovi kadrovi spremni da mogu i hoće da učestvuju i grade bolji Sanski Most.


Skupu su također pristustvovali potpredsjednik SDP BiH Damir Hadžić, predsjednik izbornog štaba Marin Ivanišević, te ispred Kantonalne organizacije SDP-a USK prisutni su bili Ivan Prša, Azemina Helić i Mladen Lonić.

Hadžić je istako da je u Sanskom Mostu bio prije sedamnaest godina u vrijeme bitaka koje su se vodile kako za oslobođenje Krajine tako i šire, ponukan upravo eksluzivnim pravom koje je sebi sama dala jedna stranka da su oni jedini i isključuvi patrioti ove države. “To jednostavno nije tačno i ne može i to više govori o njima samim nego o nama drugima.”- kazao je Hadžić. Potom je izrazio svoje zadovoljstvo s mladošću SDP-ovom jer je dugo vremena važio za najmlađeg i stoga posebno je pružio podršku mladima i ohrabrenje da istraju na putu socijaldemokratije i da daju svoj značajni doprinos na promjenama koje slijede.


Azemina Helić je u svom obraćanu istakla: "Ovi mladi ljudi, obrazovani, čestiti i pošteni bit će najbolji proizvod 7.oktobra. Sanskom Mostu je dosta lažnih patriota, nesigurnosti, nepravdi, ekonomske-socijalne nesigurnosti, Sankom Mostu trebaju nova radna mjesta."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: