BiH
0

SDP predstavio kandidate u Sanskom Mostu

Klix.ba
Općinska organizacija SDP BiH Sanski Most sinoć je u prepunoj velikoj Sali Hotela "Sanus"na Promotivnoj konvenciji "Idemo naprijed" predstavila listu kandidata SDP-a BiH za Općinsko vijeće Sanski Most i kandidata za načelnika Općine Sanski Most prof. Zikriju Džafića.

Pred više od 500 članova i simpatizera SDP-a BiH predstavljena je lista za Lokalne izbore sa 34 kandidata za Općinsko vijeće Sanski Most, nosiocem liste mr. Alminom Hopovcem i kandidatom za načelnika općine Sanski Most prof. Zikrijom Džafić.

Na listi kandidata koja je spoj iskustva i mladosti 19 kandidata i kandidatkinja je mlađe od 35 godina. Na njoj su zastupljene sve mjesne zajednice općine Sanski Most, 13 žena, a važno je napomenuti i da je to jedina lista u Sanskom Mostu sa zastupljenošću sva tri konstutivna naroda i reda ostalih.

Prisutnima su se obratili kandidati sa liste iz različitih segmenata djelovanja. Prigodnim govorom prisutnima se obratio predsjednik Kluba poslanika SDP BiH u Skupštini Unsko-sanskog kantona Farko Hodžić-Hodža, a završno obraćanje popraćeno euforičnim aplauzima imao je i povjerenik KO SDP BiH USK i premijer Vlade USK-a dr. Hamdija Lipovača.