BiH
0

Stranka za BiH Sanski Most održala predizborni skup

Klix.ba
Stranka za BiH Sanski Most održala je predizborni skup u Mjesnoj zajednici Donji Kamengrad, gdje je prisutnim mještanima predstavila kandidate i Izborni program za predstojeće oktobarske izbore.

Mr. sci. Rasim Krupić, kandidat SBiH za načelnika Općine Sanski Most, govorio je o veoma teškom stanju u općini Sanski Most, počev od uništenih nosioca privrednog razvoja i visoke stope nezaposlenosti, pa do masovnog iseljavanja stanovništva i nedostatka domaćih i stranih investicija, te planovima SBiH Sanski Most za prevazilaženje katastofalne situacije u narednom četverogodišnjem periodu.

Enes Eminić, dipl. ecc., nosilac liste za Općinsko vijeće Sanski Most, upoznao je sve prisutne o netransparentnom radu ovog predstavničkog organa u ranijem mandatu, za čije prenošenje sjednica, putem radija i televizije, je Klub vijećnika SBiH u Općinskom vijeću Sanski Most 17 puta podnosio inicijativu. Eminić je potom istakao kako će prioritet u radu SBiH Sanski Most biti poštivanje pozitivnih pravnih propisa, te transparentnost i javnost rada svih općinskih organa i institucija.

Mirnes Alagić, predsjednik KV SBiH USK-a i federalni poslanik, je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji na nivou države i FBiH, gdje se nezna ko trenutno obnaša vlast, naglasivši da je SBiH u opoziciji na ovim kao i kantonalnim nivoima, te da im ne predstavlja prepreku da rade za dobrobit građana, što se, nažalost, ne dešava u protekle dvije godine, navodi se u saopćenju ove stranke.