BiH
0

Stranka za BiH predstavila Izborni program u Sanskom Mostu

Klix.ba
Općinska organizacija Stranke za Bosnu i Hercegovinu Sanski Most održala je pres konferenciju, na kojoj je predstavila Izborni program i kandidate za Lokalne izbore 2012. godine.

Predočen je Program "5+5", čije ključne odrednice su pet ekonomskih i pet političkih prioriteta.

"Kroz Izborni program na nivou općine, Stranka za BiH Sanski Most želi biti aktivan politički subjekt, koji nudi uspostavljanje 5 osnovnih političkih principa, među kojima su: komunikacija između vlasti i naroda bez obzira na stranačku, vjersku, starosnu, matrijalnu ili socijalnu pripadnost; angažovanje svih raspoloživih, stručnih kadrova koji mogu dati svoj doprinos u razvoju općine; reforma lokalnog organa uprave na principima stručnosti, poštenja i efikasnosti; formiranje nestranačke "Lokalne razvojne agencije" i borba protiv nepotizma, kriminala i korupcije. Ovim Stranka za BiH Sanski Most nudi građanima rješavanje mnogobrojnih pitanja i problema, sadržanih u 23 tačke Izbornog programa, koji se prvenstevno tiču osnovih potreba i zahtjeva građana Sanskog Mosta", poručili su.

Kandidat za načelnika općine Sanski Most je mr.sci. Rasim Krupić, dipl. ing. drvne industrije, čovjek koji je svoj cjelokupni radni vijek proveo u privredi. Nosilac liste za Općinsko vijeće Sanski Most je Enes Eminić, dipl. ecc., koji ima ogromno iskustvo na području turizma, sporta i drugih oblasti društvenog života.

Stranka za BiH Sanski Most na ove izbore izlazi sa preko 60% novih osoba na listi, 33% žena, 27% mladih i 40% osoba sa visokom i višom stručnom spremom.

"Stećak, simbol vjekovnog postojanja i opstanka Bosne i Hercegovine, je obilježje kojim Stranka za BiH ide na predstojeće oktobarske izbore. Široko otvoreni dlan, univerzalni simbol otvorenosti, simbolizira želju svih na listama Stranke za Bosnu i Hercegovinu da ovaj put, širinom svoga bića i naše otvorenosti, ponudimo najbolje ljude i najbolje programe građanima Bosne i Hercegovine", istaknuto je na pres konferenciji.