{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stranka za BiH očekuje 250 mandata

7.9.2012. u 19:23
30
35
Stranka za BiH očekuje 250 mandata
30
Stranka za BiH očekuje 250 mandata
Stranka za Bosnu i Hercegovinu je započela izbornu kampanju održavanjem sjednice Predsjednjštva SBiH u Banjoj Luci.
Ovim činom SBiH "želi da pokaže da joj je jednako stalo do svakog dijela BiH". Za predstojeće lokalne izbore Stranka za BiH ide sa Sloganom "Uvijek za BiH", "Zauvijek BiH". Podloga ovom sloganu su zastava BiH, kao simbol moderne Bosne i Hercegovine i stećak kao simbol kontinuiteta i stoljetne historije i državnosti BiH.

Stranka za BiH je za ove izbore kandidirala 24 kandidata za načelnike, od toga su dvije žene. Prosječna starost za načelnike je 48 godina, a prosječna starost nosilaca listi je pedeset 50 godina. Prosjek učešća žena na listama je 37 posto, a procenat učešća mladih 30 posto.

"Stranka za BiH očekuje više od 250 vijećničkih/odborničkih mandata. Program Stranke za BiH baziran je na Programu 5+5, pet ekonomskih i pet političkih prioriteta. Pored ovih deset prioriteta posebna pažnja bit će na borbi protiv korupcije i kriminala.
Stranka za BiH upozorava da neke političke opcije zbog provođenja loše politike i pada ukupnog političkog rejtinga poručuju glasačima ne izlazak, te Stranka za BiH apelira da svi dobri ljudi izađu na izbore i na taj način izaberu najbolje. Također, Stranka za BiH u godini štednje i recesije poručuje da neće rasipati novac na velike skupove sa estradnim zvijezdama", saopćeno je iz ove stranke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: