Sarajevo
14

FOTO / Stranka za BiH promovirala kandidate za lokalne izbore

FENA
Foto: Arhiv
Stranka za BiH (SBiH) otvorila je u subotu u Sarajevu predizbornu kampanju i promovirala kandidate te stranke za lokalne izbore planirane za oktobar ove godine.

Generalni sekretar SBiH Salem Halilović naglasio je da se na listama za lokalne izbore nalazi oko 2.300 kandidata te političke partije.

Stranka za BiH prijavila je liste za 81 općinu u BiH, te 25 kandidata za načelnike općina. U Republici Srpskoj u sedam općina izlaze u savezu s drugim strankama, a u ostalima nastupaju samostalno.

On kaže da je na listama SBiH mnogo novih kandidata, što je okarakterizirano kao izazov i odgovornost za njih, a za stranku veliki test.

"Siguran sam da će kandidati SBiH na pravi način znati ukazati zbog čega smo svi zajedno u ovakvoj situaciji. Nećemo se libiti da otvoreno ukažemo na uzroke i prstom pokažemo na stranke i pojedince koji su za ovo stanje odgovorni", kazao je i kandidatima zaželio sreću na predstojećim izborima.

Beriz Belkić je predsjednik Političkog savjeta SBiH, a za ove lokalne izbore kaže da su od presudnog značaja za tu političku partiju.

"Mislim da je ovo velika šansa za SBiH. Naravno, obećanja se ne smiju davati olako. Vjerujem da u mladim ljudima imamo kapaciteta i da možemo pokazati da smo dorasli situaciji kakva je trenutno u BiH", kazao je novinarima Belkić.

Stranka za BiH za naredni period definirala je po pet ekonomskih i političkih prioriteta, a na današnjem skupu istaknuto je da će posebna pažnja biti na borbi protiv korupcije i kriminala.