Zenica
0

Odobren novac za naknadu demobilisanim borcima

FENA
Zenica
Zenica
Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) danas je odobrila Službi za zapošljavanje isplatu 473.205 KM za novčane naknade nezaposlenim demobilisanim borcima za oktobar 2009. godine.

U cilju realizacije Programa ušteda za 2011. godinu, donesen je Zaključak kojim se upozoravaju svi budžetski korisnici da su prilikom stvaranja obaveza iz programa utroška sredstava, dužni pridržavati se procenta ostvarenja prihoda.

"Mjere štednje će uključiti sve segmente rada i poslovanja organa i institucija koje se finansiraju iz budžeta Kantona i trebaju rezultirati značajnijim uštedama koje će onda biti usmjerene ka prioritetnim korisnicima, poput podsticaja privredi i poljoprivredi, socijalnih davanja, zadovoljavanju potreba boračkih populacija i ostalog", satoji u saopćenju Press službe ZDK.

Vlada je danas usvojila i Zaključak radne grupe kojim se specificira procedura, odnosno aktivnosti koje je potrebno preduzeti u narednom periodu s ciljem donošenja Inicijative za Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika Federacije BiH.