{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Za sport u ZDK u ovoj godini 779.000 KM

F
23.6.2011. u 17:03
0
0
Za sport u ZDK u ovoj godini 779.000 KM
0
Za sport u ZDK u ovoj godini 779.000 KM
Zenica
Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je usvojila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu ZDK-a, koji je usklađen s odredbama Zakona na nivou BiH.
Istovremeno usvojen je amandman Komisije za obrazovanje, da se izdvajanje za sport ne ograničava kao do sada, iznosom do jedan posto ukupnog budžeta.

"Izdvajanja u oblasti sporta u 2011. iznose 779.000 KM", izjavila je resorna kantonalna ministrica Bernadeta Galijašević.

S dnevnog reda 8. sjednice Skupštine ZDK-a skinuta je rasprava o Nacrtu Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika ZDK-a.

"Zakon je odličan, ali sve se vrti oko novca kojeg nema", izjavio je kantonalni premijer Fikret Plevljak, koji je dodao da nije realno uskoro očekivati donošenje ovog ali i i Zakona o plaćama zaposlenih o organima uprave ZDK-a.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Rifat Delić izjavio je da je do obrata situacije vezanu za spomenuti zakon, došlo jutros nakon razgovora predstavnika Sindikata policije i Vlade ZDK-a.

"Nacrt Zakona je povučen jer nije tačno definiran član 36. koji govori o roku primjene Zakona. U narednom periodu radit će se na definiranju tog pojma", kaže ministar Delić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: