Zasjedala kantonalna Skupština
0

Za sport u ZDK u ovoj godini 779.000 KM

FENA
Zenica
Zenica
Skupština Zeničko-dobojskog kantona danas je usvojila Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu ZDK-a, koji je usklađen s odredbama Zakona na nivou BiH.

Istovremeno usvojen je amandman Komisije za obrazovanje, da se izdvajanje za sport ne ograničava kao do sada, iznosom do jedan posto ukupnog budžeta.

"Izdvajanja u oblasti sporta u 2011. iznose 779.000 KM", izjavila je resorna kantonalna ministrica Bernadeta Galijašević.

S dnevnog reda 8. sjednice Skupštine ZDK-a skinuta je rasprava o Nacrtu Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika ZDK-a.

"Zakon je odličan, ali sve se vrti oko novca kojeg nema", izjavio je kantonalni premijer Fikret Plevljak, koji je dodao da nije realno uskoro očekivati donošenje ovog ali i i Zakona o plaćama zaposlenih o organima uprave ZDK-a.

Ministar unutrašnjih poslova ZDK-a Rifat Delić izjavio je da je do obrata situacije vezanu za spomenuti zakon, došlo jutros nakon razgovora predstavnika Sindikata policije i Vlade ZDK-a.

"Nacrt Zakona je povučen jer nije tačno definiran član 36. koji govori o roku primjene Zakona. U narednom periodu radit će se na definiranju tog pojma", kaže ministar Delić.