{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje isplata duga demobilisanim borcima

S
30.6.2011. u 17:30
0
11
Počinje isplata duga demobilisanim borcima
0
Počinje isplata duga demobilisanim borcima
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Demobilisanim borcima u Federaciji BiH početkom sljedeće sedmice bit će isplaćena po jedna zaostala naknada na osnovu nezaposlenosti, a prijedlog protokola kojim će biti utvrđena dinamika isplate preostalih dugovanja iz 2008. i 2009. godine trebalo bi da bude sačinjen u narednih 15 dana.
Ovo je dogovoreno na današnjem radno-konsultativnom sastanku kojeg su federalni premijer Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez održali sa direktorima federalnog i kantonalnim zavodima za zapošljavanje.

Kako je rečeno novinarima nakon sastanka, 70.000 demobilisanih boraca dobit će naknadu od 165 KM, a ukupan dug prema njima iznosi 30 miliona KM.

Sredstva za isplatu duga demobilisanim borcima iz 2008. i 2009. godine obezbijeđena su iz tri izvora, Vlade FBiH, federalnog Zavoda za zapošljavanje, te kantonalnih zavoda za zapošljavanje.

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez izjavio je da kantonalne službe ne mogu pratiti dva prethodna izvora, te da je posebno teška situacija u Srednjo-bosanskom, Hercegovačko-neretvanskom,Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Federalni zavod za zapošljavanje za ovu svrhu izdvojio je više od 10 miliona KM, a direktor ovog zavoda Miralem Šarić se nada da će dug borcima biti isplaćen do kraja ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: