{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počinje isplata duga demobilisanim borcima

S
30.6.2011. u 17:30
0
11
Počinje isplata duga demobilisanim borcima
0
Počinje isplata duga demobilisanim borcima
Premijer FBiH Nermin Nikšić
Demobilisanim borcima u Federaciji BiH početkom sljedeće sedmice bit će isplaćena po jedna zaostala naknada na osnovu nezaposlenosti, a prijedlog protokola kojim će biti utvrđena dinamika isplate preostalih dugovanja iz 2008. i 2009. godine trebalo bi da bude sačinjen u narednih 15 dana.
Ovo je dogovoreno na današnjem radno-konsultativnom sastanku kojeg su federalni premijer Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez održali sa direktorima federalnog i kantonalnim zavodima za zapošljavanje.

Kako je rečeno novinarima nakon sastanka, 70.000 demobilisanih boraca dobit će naknadu od 165 KM, a ukupan dug prema njima iznosi 30 miliona KM.

Sredstva za isplatu duga demobilisanim borcima iz 2008. i 2009. godine obezbijeđena su iz tri izvora, Vlade FBiH, federalnog Zavoda za zapošljavanje, te kantonalnih zavoda za zapošljavanje.

Ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Zukan Helez izjavio je da kantonalne službe ne mogu pratiti dva prethodna izvora, te da je posebno teška situacija u Srednjo-bosanskom, Hercegovačko-neretvanskom,Tuzlanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Federalni zavod za zapošljavanje za ovu svrhu izdvojio je više od 10 miliona KM, a direktor ovog zavoda Miralem Šarić se nada da će dug borcima biti isplaćen do kraja ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: