Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo samo ima na Balkanu i u Indiji da se smece baca svugdje cuj deponija . vi ste zaostali od Evrope 40 godina. Kad budete razvrstavali posebno staklo plastika ,limene konzerve i sto je za sagorjevanje javite se da ste napravom putu u spasavanju ekologije.
Nek prodaju Danskoj, oni kupuju otpad koliko znam...
Da bi se moglo uopste poceti baviti ekologijom zemlja mora dostici minimalan nivo razvoja. Mi smo jos daleko, ni otpadne vode se ne tretiraju, niti industrija ima filtere, cijela zemlja je velika deponija itd...
Naravno da postoji, zakonom priznati snimak počinitelja, pa kad dođe lola da istovari otpad, ti ga snimiš, sud prizna, kazna drakonska pa i zatvor. Vidili bi kako bi se stanje popravilo za godinu.
POGLEDAJTE TU RIJETKU TURISTIČKU ATRAKCIJU GRAČANICE SA LIJEVE STRANE MAGISTRALNOG PUTA KADA BUDETE ULAZILI U GRAD IZ PRAVCA DOBOJA. A BOLJI JE UTISAK I POGLED KADA SE IZLAZI IZ GRADA PREMA DOBOJU.
U Gračanici je lokalno komunalno preduzeće kojim upravlja Grad bukvalno napravilo planinu od smeća i to u prigradskom naselju. Smetlište je nelegalno formirano na iskopima stare ciglane i nema potrebnih dozvola niti ispunjava niti jednu Zakonsku regulativu, osim naplate odvoza građanima.
U cemu je razlika izmedju legalne i nelegalne deponije..nema je, obje unistavaju okolinu
Ja znam da Bosnjo u Nijemackoj, Danskoj Austriji nece baciti ni omot od zvake na ulicu... A kad dođe u Bosnu, namiri sve ono sto godina tamo nije bacao. Takav mentalitet, dzaba ti je. Moram pohvaliti tete iz parkica jer sam bezbroj puta cula kako djecu uce da smece bacaju u kantu i stvarno malisani to nose u kantu.
Skoro sam bio svjedok gdje su nasi ljudi iz Slovenije,komplet porodica,bili parkirani u svom autu,pored puta i cekali nekoga.Vidio sam da jedu i da se non stop otvaraju vrata ali nisam vidio da bacaju smece ispod auta.Kada su krenuli vidio sam gomilu smeca ispod auta i trco sam za njima da im to vratim i pitam zasto,ali ih nisam stigao ,eto kulture
Mislim da kultura o tretiranju smeca,otpada,itd krece iz kucnog odgoja,pa skola,pa zakon,kazne za nelegalno odlaganje(a ja bi uveo i zatvor i drustveno koristan rad kao kaznu).Pa bi se pojedinac upitao da li ce nesto baciti gdje ne treba,jer valja u prdekanu.
Rijesenje je jedino da uhljebljeni eko inspektori rade svoj poso
Ne znam ljudi, to je dubok problem u ljudima u svakom pojedincu...poznajem ljude koji u svicarskoj nisu nakad pljunuli na ulici a ovdje u bosni im je sve tiptop sredjeno i u kuci i oko kuce...ali nimalo se ne ustrucavaju baciti vrecu smeca iz auta u grmlje pored puta ..a hrvati su...to mi ne ide u glavu :)
I! Šta je pjesnik htio reći? Kad Hrvati bacaju kakvi su tek drugi? Ili li?!.
Napravite spalionicu i koristite smece kao energent. Pogledajte kako to Bec radi.
Vidi ovod što ih je svez'o na leđima
Razmislja li iko u ovoj smrdljivoj zemlji na otvaranje fabrika za reciklazu?
tuzlae smecwe
A da pitate Austrijance, Nijemce, Šveđane kako to oni rade. Ne bi vam kruna sa glave spala.
A ne bi kostalo ni kinte, jer bi nam besplatno objasnili