BiH
0

Odgođeni protesti članova Sindikata BH Pošte i HP ispred Parlamenta FBiH

Klix.ba
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Nakon što su dobili pismenu potvrdu da je premijer Federacije BiH Nermin Nikšić povukao Prijedlog zakona o unutrašnjem platnom prometu na doradu, Sindikat javnog preduzeća BH Pošta odlučio je da do daljnjeg odgodi proteste koji su bili najavljeni za sutra ispred Parlamenta FBiH, potvrdio je za Klix.ba Muhamed Bajramović, predsjednik Sindikata BH Pošta.

"Odluka o održavanju protesta se ne stavlja van snage ali se odgađa do daljnjeg jer ovo je tek početak priče a ne kraj. Ovaj Prijedlog zakona je bez amandmana trebao biti poslan u parlament još u februaru. Sada treba dobro upratiti i ne dozvoliti da budemo prevareni", rekao je Bajramović za naš portal.

Bajramović je danas prisustvovao sastancima Uprave BH Pošta i Saveza samostalnih sindikata BiH gdje je razmatrana aktuelna situacija i posljedice usvajanja Prijedloga zakona o unutrašnjem platnom prometu. Istakao je kako je sve radnike strah za svoja radna mjesta i budućnost ove firme.

"Očekujemo da one koje biramo na izborima konačno počnu voditi računa o javnim interesima države, jer ako BH Pošte, koje su okarakterizirane kao poseban interes, onda ne znam šta jeste", kazao je Bajramović te dodao kako će sada svi pomno pratiti cijeli proces u vezi sa usvajanjem ovog zakona.