{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenici Poštanske banke sutra protestuju pred Agencijom za bankarstvo FBiH

S
16.4.2014. u 17:17
7
6
Uposlenici Poštanske banke sutra protestuju pred Agencijom za bankarstvo FBiH
7
Uposlenici Poštanske banke sutra protestuju pred Agencijom za bankarstvo FBiH
Predsjednik Sindikata "BH Pošta" Sarajevo Muhamed Bajramović najavio je da će sutra pred zgradom Agencije za bankarstvo Federacije BiH (FBiH) biti održani mirni protesti zbog najavljenih mjera likvidacionog upravnika Poštanske banke BiH Sarajevo.
Bajramović je rekao Srni da očekuje oko 100 demonstranata koji pred zgradom Federalne agencije za bankarstvo žele da izraze nezadovoljstvo zbog namjere da se završi likvidacioni proces, kojim se nastavlja stečaj Poštanske banke Sarajevo uprkos činjenici da je podnesena tužba za nezakonito oduzimanje dozvole za rad banke i da traje sudski proces.

"Namjera stečajnog upravnika jeste raspisivanje javnog poziva i rasprodaja informatičkih sredstava i servera. Prepoznali smo opasnost da se time nastoje sakriti eventualne nezakonite radnje", istakao je Bajramović.

Agencija za bankarstvo FBiH je Poštanskoj banci BiH oduzela dozvolu za rad i otvorila likvidacioni postupak, a mali akcionari banke i Sindikati ne odustaju od njenog spašavanja.

Poštanska banka BiH ide u likvidaciju, a 85 njenih zaposlenih, koji su svojevremeno s malim akcionarima učestvovali u dokapitalizaciji banke, na ulicu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: