Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Niksic ce sada uraditi sve da sacuva svoju fotelju, veoma jednostavno ....
jebite me ne dam ostavku...moto niksica :D
joj cuj ovih sada :)
Klub zastupnika Saveza za bolju budućnost u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH održao je danas press konferenciju, a povodom odluke Vlade FBiH i premijera Nermina Nikšića (SDP) da sa sutrašnje sjednice Predstavničkog doma povuče Prijedlog zakona o unutrašnjem platnom prometu FBiH, kojim je Vlada predvidjela uništenje „BH Pošte“ i „Hrvatske pošte“ (HP) Mostar. - Za nas je u SBB-u ovo svečan dan jer smo uspjeli zaustaviti odluku, koju je premijer Nikšić danas povukao, i tako sačuvati skoro 1.000 radnih mjesta u „BH Pošti“ i HP Mostar. Posebno nas raduje što smo spriječili usvajanje prijedloga zakona, koji su oni isforsirali i nepotrebno pustili u proceduru, a koji bi definitivno doveo u propast „BH Pošte“ i HP Mostar. Imali bi istu situaciju kakva je nastala u RS-u kada je Milorad Dodik uradio sličnu stvar, pa danas „Poše Srpske“ uzimaju komercijalne kredite da isplate plaće zaposlenicima – rekao je zastupnik Mirza Ustamujić. Prema njegovim riječima, zbog akcije koju je Klub SBB-a poduzeo, dobili su bezbroj pohvala i zahvala sindikata obje pošte i građana. Istakao je da je Klub njegove stranke, u svakom slučaju uputio amandman kojim se pošte spašavaju, ali da je Nikšić povukao prijedlog zakona, kako taj amandman ne bi bio usvojen na Parlamentu. - Ponavljam, ovo je poseban dan za nas, jer smo uspjeli da spriječimo jednu vrlo lošu stvar koja se mogla desiti odlukom Vlade FBiH. Obzirom da su se pojavile insinuacije da Vlada povlači ovaj zakon, a odgovornost prebacuju jedni na druge, ministar finansija Ante krajina na Vladu, a premijer Nikšić na Krajinu, izvještaj sa 101. sjednice pokazuje da je Vlada FBiH odbila amandman, kojim je trebalo ostaviti platni promet poštanskim operaterima – istakao je Ustamujić. To u prijevodu, dodao je on, znači da je Vlada bila pod utjecajem bankarskog lobija, gdje je htjela pošte ostaviti u takvoj situaciju da ostaju bez 30 milona KM prihoda i da oko 1.000 radnika ostane bez posla.
Premijer Niksic je jedini koji zaista slusa ono sto gradjani govore i zajedno sa njima pokusava doci do novih i boljih rjesenja i naravno poboljsanja situaciji. Nazalost stalno nailazi na opstrukcije i bojkot...
Sigurna sam da ce premijer Niksic da uradi sve da nadje rjesenje za probleme koje imaju ovi ljudi, vise puta je pokazao da je tu za gradjane i da ce traziti nacin kako rijesiti sve, problem je u tome sto se prethodnih godina nista nije radilo i sada se ocekuje da se sve sto je unisteno za kratko vrijeme popravi.
Nasli se sada da prave svi pritisak na Vladu, zele preko noci da rijese probleme koji su prisutni 20 godina. Sto se tice poste zanima me kako bi prosla revizija radnih mjesta kod njih, bilo bi sve po krvnom srodstvu ili prezimenu ...
Premijer Niksic od pocetka svog mandata slusa ono sta mu narod govori, on radi za njih, a ne protiv njih... Sve sto smatraju da nije uredu i ako to kazu premijer se potrudi da tu i promijeni... Jedino je steta sto to ne vide svi, pa opet ima mnogo onih koji ga kritikuju...
Svi su udarili an ovu Vladu,a ova Vlada je dala sve od sebe da ispravi greske koje su se gomilale pretohnih 20 godina.
Niksic se uvijek donositi odluke koje su dobre za narod bez obzira kako se to odrazilo na njega.
ZAHVALJUJUCI PRITISCIMA SBB-a KOJI JE JEDINI STAO UZ RADNIKE SACUVANO JE DO HILJADU RADNIH MJESTAI 130 MLIONA KM PRIHODA!!!
ipak se okreće ;)
Kakav SBB? Je li to onaj sto huska narod da rusi i pali drzavne institucije? De ne pricaj gluposti. Samo jos treba da pohvalis Radoncic i to bi bilo dno dna.
Pa ovi iz posta su svi babiti ili tatini sinovi tako da me boli don za njih,da Bog da ostali svi bez posla,samo udri Niksicu po nujima iako ne podrzavam ovu stranku,ovaj potez nije los
Mislim da ce premijer kao i do sada pronaci rjesenje, ali takodjer smatram da je najveci problem u tome sto su se dvadesetogodisnji problemi u ovoj drzavi pokusavaju rijesiti u ove dvije godine sto je veliki pritisak na ovu Vladu i ako Vlada dosta tih problema rjesava i ako ova Vlada nije ucestvovala ili je najmanje ucestvovala u stvaranju tih problema, spremna je da pomogne koliko je god vise moguce!
Ovo samo pokazuje koliko je Niksicu, i u ovim najtezim vremenima za BiH, stalo da na miran nacin i bez protesta rijesi sto vise problema koji su se nagomilavali svih ovih poslijeratnih godina.
ja se iskreno nadam da je ovo sarkazam :)
pizde i jedni i drugi :)