{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Odgođena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

S
8.10.2012. u 14:43
0
3
Odgođena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH
0
Odgođena sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH
Odgođena je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za sutra, a na kojoj je trebala biti potvrđena odluka predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni ministara i zamjenika ministra iz SDA, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg ovog doma Dragana Čovića.
U saopštenju nisu navedeni razlozi odgađanja, ali se napominje da će o datumu održavanja sjednice javnost biti naknadno obaviještena.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH, na inicijativu SDP-a BiH, 25. juna je dostavio Parlamentarnoj skupštini BiH Odluku o smjeni ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra odbrane BiH Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija i trezora BiH Fuada Kasumovića.

Većina delegata u Klubu bošnjačkog naroda je na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH 19. jula dostavila izjavu da je postupak razrješenja ministara i zamjenika ministra SDA u Vijeću ministara BiH štetan po vitalni nacionalni interes Bošnjaka, a nakon što Kolegijum Doma nije postigao saglasnost o tom pitanju, slučaj je završio pred Ustavnim sudom BiH.

Ustavni sud BiH odlučio je 24. augusta da odluke predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande o smjeni ministra sigurnosti Ahmetovića, ministra odbrane Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija i trezora Kasumovića nisu destruktivne po vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: